Ljubljanski mestni derbi pripadel Olimpiji

N.S., STA
11.02.2023 17:39

Nogometaši Olimpije so v 21. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:1 (0:0).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Olimpija je v mestnem derbiju gostila ekipo, ki jo je zadnja v prvenstvu premagala, takrat ji je nasula kar šest golov. Tokrat so izbranci Alberta Riere svojo nalogo opravili bolje. Čeprav je manjkalo nekaj nogometašev, vključno s kapetanom Timijem Maxom Elšnikom, so zeleno-beli nogometno pomlad začeli z zmago, skupno že 16., in so še bolj zanesljivo na vrhu lestvice. K uspehu je z lepim zadetkom v drugem polčasu prispeval tudi eden od treh novincev pri Olimpiji Anes Krdžalić.

Uvodnih 15 minut je minilo v večinski Olimpijini posesti žoge, a brez prave nevarnosti za vrata Brava. Tudi strel Mustafe Nukića v 17. minuti ni bil nevaren za Gala Lubeja Finka, ki je bil na mestu tudi po poskusu Ruija Pedra v 23. minuti. Na drugi strani pa je v 24. minuti Tamar Svetlin zgrešil po prvi nevarni akciji gostov. Svetlin je poskusil tudi v 30. minuti po protinapadu, vendar je bil Matvež Vidovšek zbran ob njegovem poskusu s peto.

Če Olimpiji nikakor ni uspelo izvesti posebej nevarne akcije, pa so dotlej daleč najlepšo priložnost v 39. minuti zapravili Šiškarji, potem ko je neoviran v kazenskem prostoru malo mimo gola streljal David Flakus Bosilj. V 41. minuti pa je vendarle zagrozila tudi zeleno-bela zasedba, z roba kazenskega prostora je sprožil Nukić, Lubej Fink pa je žogo s konicami prstov odbil v kot.

Takoj po začetku drugega dela je imel Vidovšek spet nekaj dela po strelu z glavo gostov, so pa domači nekaj minut pozneje prišli do enajstmetrovke, ki jo je s prekrškom nad Nukićem zakrivil vratar Lubej Fink. V 50. minuti je z bele pike nato zadel Mario Kvesić in dosegel svoj sedmi gol sezone. Svojega prvega v dresu Olimpije pa je v 59. minuti dosegel eden od novincev Anes Krdžalić. Ta je močno sprožil z 19 metrov in žogo poslal pod prečko.

V 62. minuti je na drugi strani Martin Kramarič meril manj natančno s podobne razdalje, v 71. pa se je Bravo vrnil v igro, saj je Vidovšek s prekrškom nad Flakusom Bosiljem gostom podaril najstrožjo kazen. Streljal je Kramarič in žogo poslal pod prečko za 2:1 ter svoj osmi gol sezone. Ljubljanski vratar je prejel šele svoj drugi gol v sezoni. Še enega je dobil tudi v 79. minuti, a je bil Luka Marjanac globoko v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu in na koncu zmagi Olimpije.

Olimpija bo v 22. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Mariboru, Bravo pa bo gostil Domžale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta