Maribor k vedno neugodnemu Bravu: Za vsako stvar, ki jo narediš dobro, je potreben proces

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
13.04.2024 06:30

Vijoličasti bodo serijo zmag skušali nadaljevati v ljubljanski Šiški

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anteja Šimundžo veseli, da se poškodovani igralci vračajo v pogon.
Sašo Bizjak

Čeprav je ekipa v odlični formi, v seriji štirih zaporednih zmag in še daljšem nizu neporaženosti na ligaških tekmah, v Ljudskem vrtu v teh dneh ni le veselo. Kako bi pa bilo, ko se poslavljajo legende. "Ko je zapustil ta svet, je bil žalosten dan za Maribor," je še vidno pretresen ob smrti nekdanjega soigralca in dolgoletnega trenerja mlajših selekcij v klubu Milana Žurmana ob sožalju družini dejal trener nogometašev Maribora Ante Šimundža.

A slovo prijatelja ga ni odvrnilo od vsakodnevnih obveznosti. Jutri ob 15. uri bo ekipo vodil na gostovanju pri ljubljanskem Bravu. Celo nekoliko dlje kot običajno je nogometaše po zadnjem treningu zadržal na videoanalizi. "Analize so usmerjene v nasprotnika, v njihove dobre in slabe stvari. Analizo naše tekme pa smo opravili že prej, čim hitreje skušamo to opraviti, da imajo fantje čiste informacije. Ne preveč, ampak dovolj. Bravo je doma izjemno neugoden nasprotnik, ima svoj način igre, od katerega ne odstopa. Na to se pripravljamo," je na druženju z novinarji povedal Šimundža.

Prvo mesto je dosegljivo le še v teoriji – Maribor, ki ga po Šiški čaka še eno gostovanje v Ljubljani, na sredo preložen derbi proti Olimpiji, lahko v finišu sezone osvoji maksimalno 21 točk, vodilno Celje pa ima že 17 točk prednosti -, a vijoličasti spomladi igrajo precej bolje kot v prvem delu sezone. "Za vsako stvar, ki jo narediš dobro, je potreben proces. Ko želiš nekaj nadgraditi, potrebuješ čas. Če bi se zgodilo v enem tednu, bi lahko menjavali marsikaj. Na pripravah smo marsikaj počeli, igralci z zmagami dobivajo samozavest. Še bolj pomembno pa mi je, da smo kompaktni, čvrsti v obrambi, blizu nasprotnika. Pri ideji z menjavanjem pozicij v napadu pa imajo fantje popolno svobodo. Ideja je bila že na začetku, sta pa potrebna čas in proces, da se to udejanji. Smo na pravi poti, a še daleč od tega, da bi lahko bili zadovoljni," se zaveda vodja strokovnega štaba 16-kratnih slovenskih prvakov.

Ob razigranem napadu ima Maribor trenutno tudi trdno obrambo. Vratar Menno Bergsen je že 307 minut v kosu nepremagan. Je Nizozemec torej prva izbira med vratnicama, čeprav je Ažbe Jug že pozdravil poškodbo? Šimundža jasnega odgovora ni dal. "Ažbe je bil tri tedne in pol izven pogona zaradi poškodbe. Marsikdo je že bil v podobnem položaju, po tem potrebuješ čas, da se vrneš v formo in ritem trenažnega procesa. Poškodba je pri njemu preteklost. Veselim se povratka. Tudi za Uskokovića, Mitrovića in Sikoška – pri njem se bo to zgodilo v naslednji sezoni, morda za kakšno minuto že v tem prvenstvu zaradi odličnega dela in napredka," je povedal.

Pari 31. kroga I. SNL - danes ob 15. uri: Rogaška - Celje; jutri ob 15. uri: Bravo - Maribor, ob 17.30: Mura - Koper, ob 20.15: Domžale - Olimpija; v ponedeljek ob 17.30: Aluminij - Radomlje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta