Maribor se je opekel v Murski Soboti

N.S., STA
17.02.2024 22:08

Odbojkarji Maribora so v zadnjem času kazali odlično formo. V DP so namučili vodilni ACH Volley in presenetili Calcit, tokrat pa so nekoliko presenetljivo klonili v Murski Soboti, kjer jih je s 3:1 ugnala Panvita Pomgrad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Varovanci Sebastijana Škorca, ki je med tednom dopolnil 50 let, so očitno plačali davek napornega ritma, saj poleg državnega prvenstva uspešno nastopajo tudi v srednjeevropski ligi. V Murski Soboti so predvsem njihovi glavni napadalci delovali utrujeno, niso bili na ravni zadnjih tekem, kar so Sobočani znali izkoristiti.

V prvem nizu so bili Mariborčani sicer blizu uspeha, dolgo časa so bili v prednosti, nazadnje pri izidu 21:22. A nato kot da bi jim zmanjkalo moči, napadov niso zaključevali, na drugi strani pa je reči v svoje roke prevzel Stefan Mirković, ki je dosegel zadnje štiri točke za Prekmurce in jim s tem omogočil vodstvo z 1:0. Dobro igro so domači prenesli v drugi niz, ki so ga gladko dobili, nato pa popustili in dopustili tekmecem, da jih povsem nadigra. A pri tem jim je za razliko od tekmecev ostalo še dovolj moči, ki je prišla do izraza v četrtem nizu.

Hiša na kolesih Triglav je letos že pokazal, da je lahko nevaren najboljšim, tudi ACH je že zelo namučil. Po prvem nizu tekme v Kranju je kazalo, da bo tako tudi tokrat, dobil ga je, a izkazalo se je, da je bilo tudi vse, kar mu je uspelo. Ljubljančani so na krilih razpoloženega Nikole Gjorgieva dobili naslednje tri nize, toda lahkega dela vendarle niso imeli. Drugi niz je bil izenačen, na začetku njegove druge polovice so gosti prišli do prednosti, ki so jo držali do konca.

V tretjem so nato oranžni zmaji že zanesljivo vodili, pri izidu 16:21 ni kazalo, da bi lahko prišlo do drame, toda Kranjčani so za malo strahu v ljubljanski vrsti vendarle poskrbeli, približali so se na dve točki zaostanka, več pa jim ni uspelo. Še najbolj zanesljivo so branilci naslova dobili četrti niz.

Najlažje delo v tem krogu so imeli Kamničani. Njihov trener je po koncu dejal, da Fužinarja letos še ni videl slabega, zato gladki zmagi velikega pomena ni pripisal. Menil je celo, da so njegovi varovanci zmagali z zelo slabo predstavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta