Maribor spodrsljaj proti Gorenjcem popravlja na tekmi s Korošci

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.11.2023 19:48

Kranjski odbojkarji so v dvorani Tabor z zmago 3:2 potrdili, da so neugodni tekmec Mariboru, ki v 8. krogu državnega prvenstva gosti Fužinar

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gostje so pokazali več želje po zmagi. 
Saso Bizjak

Napovedi, da bodo odbojkarji Merkurja Maribor v 7. krogu državnega prvenstva proti Hiši na kolesih Triglav imeli zahtevnega tekmeca, so se uresničile. Gorenjci so sinoči v dvorani Tabor prikazali zelo dobro odbojko in z zmago osvojili dve točki, Štajerci pa eno; rezultat je bil 2:3 (21:25, 25:16, 20:25, 25:16, 15:17). Mariborčani so dva niza osvojili gladko, v treh, ki so jih izgubili, pa so pokleknili šele v prelomnih trenutkih, v katerih so bili gostje bolj zbrani in odločni. Štajerci so v petem, odločilnem nizu ves čas vodili, pred koncem s 15:14, a je Gorenjcem uspel preobrat z vodstvom 16:15, nato pa je odločilno točko za zmago z asom dosegel Črnogorec Nemanja Peruničić, ki je v minuli sezoni kot posojeni igralec nosil majico mariborskega kluba.

V vrsti gostov se je ob Peruničiću izkazal njegov rojak Djordje Jovović (29 točk), v mariborski ekipi sta odlično igrala Rok Bračko (24) in Connor McConnell (20). "Gostje so tekmo začeli z večjo željo po zmagi. Nato so imeli tudi slabše trenutke, posebej v drugem in četrtem nizu, ki smo ju razmeroma gladko dobili, toda manjkala je pika na i. Gorenjci so osvojili odločilni niz in se veselili zmage," je povedal podajalec v vrsti Merkurja Gregor Pernuš.

V osrednji tekmi kroga je Calcit s 3:0 (25:20, 25:17, 25:21) premagal ACH in brez izgubljenega ostal na vrhu lestvice. Zmaga Kamničanov je potrdila, da resno merijo na naslov prvaka, ki ga neuspešno naskakujejo že vrsto let, v ljubljanskem klubu pa se tolažijo, da gre šele za začetek prvenstva in da bodo odločilne bitke v končnici pokazale, kdo je boljši. Tri točke si je priigrala tudi soboška Panvita Pomgrad, ki je doma s 3:0 (25:17, 25:21, 26:24) premagala Krko iz Novega mesta, tekma Fužinar Sij Metal Ravne - Alpacem Kanal pa je bila sinoči.

Odbojkarski teden se bo z 8. krogom moške lige nadaljeval v soboto. Mariborčani bodo spet gostitelji in bodo skušali popraviti spodrsljaj s tekme proti Triglavu. V dvorani Tabor se bodo 19. uri v štajersko-koroškem obračunu spoprijeli s Fužinarjem, ki so ga v uvodnem krogu na Ravnah premagali s 3:2. Mariborčani imajo kakovostnejšo zasedbo, toda trener Sebastijan Škorc pred nobeno tekmo ne ve, katere igralce bo imel na voljo, saj se poškodbe vlečejo že od začetka sezone. Kljub temu je pričakovati, da bo Merkur vknjižil nove tri točke in se obdržal v zgornjem delu lestvice.

Vrstni red po 7 krogih: Calcit 21 točk, ACH 18, Merkur Maribor 12, Panvita Pomgrad 11, Triglav in Fužinar po 6, Krka 4, Alpacem Kanal 0; drugi pari 8. kroga, jutri ob 18. uri: Pomgrad - Triglav; ob 19. uri: Kanal - ACH; ob 20. uri: Calcit - Krka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta