Mariborčanke so samozavestne: Če bo podobno kot proti Dinamu, se ni treba bati

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
04.11.2023 05:31

S tekmami 7. kroga se bo danes nadaljevalo državno prvenstvo odbojkaric, v Hočah bodo gostovale prve favoritinje za naslov, Mariborčanke pa gostijo Koprčanke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Isa Ramić v napadalni akciji, razplet pa opazuje Urška Cikač.
Sašo Bizjak

Odbojkarice v elitni slovenski ligi bodo danes igrale tekme 7. kroga. Izrazitega obračuna, ki bi povzročil večje premike na lestvici, ne bo, bo pa nekaj zanimivih. V prvi vrsti velja omeniti tekmo v Hočah, kjer se bosta ob 19. uri spoprijeli ekipi Formisa Rogoza Hoče in Calcita Kamnik. Gostiteljice so v šestih tekmah dvakrat zmagale in so s šestimi točkami na lestvici pete, gostje pa še ne poznajo poraza, ob zgolj enem izgubljenem nizu imajo 18 točk. Kamničanke so velike favoritinje, vse razen njihove zmage bi bilo veliko presenečenje.

"Vemo, kakšne tekmice prihajajo v goste. Kamničanke niso favoritinje le v tekmi proti nam, ampak tudi za naslov prvakinj, kar potrjujejo tudi njihove dosedanje igre v prvenstvu. Zoperstavili se jim bomo po najboljših močeh, predvsem pa z veliko borbenosti in želje po dokazovanju in videli bomo, kaj nam bo taka igra prinesla," je povedala podajalka in kapetanka Formisa Žana Ivana Halužan Sagadin.

Ekipa Nove KBM Branika bo ob 18. uri v Lukni začela tekmo proti Luki Koper. Mariborčanke imajo po štirih zmagah in dveh porazih trinajst točk in so za ekipama Calcita in GEN-I na lestvici tretje, Koprčanke pa z dvema zmagama s petimi točkami šeste. To kaže, da so Štajerke v spopadu s Primorkami favoritinje in da lahko pričakujejo tri točke. Še posebej, če bodo igrale tako, kot so v minulih dneh v prvih dveh tekmah srednjeevropske lige Mevza, ko so s po 3:0 premagale ekipi Linza Steg in Dinama Zagreb.

"Tekmi v dvorani Lukna sta potrdili, da je naša pripravljenost v vzponu, dobra igra tudi utrjuje našo samozavest. Po mojem mnenju smo v tekmi proti zagrebškemu Dinamu prikazali eno najboljših iger v sezoni, dobro delo na treningih se torej obrestuje. Če bo naša igra proti Koprčankam podobna, se nimamo česa bati. Smo v vlogi favoritinj, verjamem, da jo bomo potrdili tudi na igrišču," je dejala prosta igralka Nove KBM Branika Urška Cikač.

Danes bosta še tekmi med Sipom Šempeter in Grosupljem in Ankaranom in GEN-I; prva se bo začela ob 17. uri, druga dve uri pozneje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta