Mariborčanom turnir za Giderjev memorial, a do začetka prvenstva jih čaka še precej dela

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.09.2024 16:00

V finalu je bila ekipa i-Venta s 3:1 uspešnejša od Panvite Pomgrada, tretji je bil Fužinar in četrti Triglav

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa gostiteljev turnirja (v zelenem) je v finalu klonila proti mariborskim odbojkarjem.
Panvita Pomgrad

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad Murska Sobota je v sklopu priprav na začetek tekmovalne sezone ob koncu minulega tedna v tamkajšnji OŠ I priredil tretji memorialni turnir v spomin na nekdanjega odbojkarja in novinarja Gorazda Giderja. Prireditelji so nanj povabili odbojkarje še treh prvoligaških klubov, i-Venta Maribor, Hiše na kolesih Triglav Kranj in Fužinarja Sij Metala Ravne na Koroškem. 

Memorialni turnir je kljub pripravljalni noti privabil številne gledalce, tekme domače ekipe si je v polfinalu in finalu ogledalo po 200 gledalcev. Zmagali so mariborski odbojkarji, ki so v finalu premagali ekipo Panvite Pomgrada, zmagovalko dosedanjih dveh turnirjev, za najboljšega igralca pa je bil izbran novinec v soboški vrsti Tilen Pušnik. Pokale kapetanom ekip in priznanje za najboljšega igralca je podelila žena Gorazda Giderja, Klaudija Gider.

V polfinalu so mariborski odbojkarji s 3:1 premagali ravenske, soboški pa so bili s 3:0 uspešnejši od kranjskih. V tekmi za tretje mesto je Fužinar s 3:1 premagal Triglav, v tekmi za prvo pa i-Vent s 3:1 Panvito Pomgrad. V mariborski ekipi sta se z učinkovitostjo izkazala Stefan Mirković z 20 točkami in Jaka Sešek z 18, pri soboški pa Tilen Pušnik s 25 in Sani Adžović s 14. 

Tilen Pušnik je bi izbran za najboljšega igralca turnirja.
Panvita Pomgrad

"Nismo videli še vseh stvari, ki bi si jih trenerji želeli. Imamo na novo sestavljeno ekipo, podobno kot druge ekipe, ki so igrale na turnirju. Zato je bilo še precej napak in vse ekipe čaka še veliko dela do začetka prvenstva. Veseli smo, da smo osvojili turnir. Imamo kakovostno igralsko zasedbo, sezona se šele začenja, tako da imamo še dovolj časa, da izpilimo pripravljenost," je povedal trener i-Venta Sebastijan Škorc. "Prvi dan smo odigrali dobro tekmo proti Triglavu, v finalu proti Mariboru pa je bilo premalo razpoloženih igralcev, da bi tekmo dobili. V igri je bilo preveč napak v napadu in na servisu, tudi blokov je bilo premalo. Ekipo smo prenovili, odšli so trije tujci, tako da je letos povsem slovenska. Verjamem, da se bomo z dobro igro po koncu sezone veselili dosežkov," je dejal trener soboških odbojkarjev Dejan Fujs.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta