Mariborski hokej pred novo sezono: V Avstrijo tudi z zaposlenimi

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
07.09.2024 06:00

Prevetreno (tudi strokovno) vodstvo HDK Maribor naj bi članskemu hokeju, ki zaradi slabega finančnega stanja in skromnega števila igralcev zadnja leta caplja na mestu, dalo nov zagon.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Članska ekipa HDK Maribor že dolgo ni imela toliko igralcev, na vsakem treningu jih je več kot 20. 
Marko Vanovšek

Članska ekipa Hokejsko drsalnega kluba Maribor v zadnjih letih caplja na mestu. Razlogov za to je več, glavna sta slabo finančno stanje in skromno število igralcev. Toda v letošnji sezoni naj bi v klubu obrnili list svojega delovanja. Optimizem vlivajo predvsem novi ljudje v vodstvu kluba.

Prvi korak k preporodu naj bi bilo imenovanje 37-letnega Jureta Verliča za novega trenerja članske ekipe. Gre za nekdanjega odličnega vratarja mariborskega kluba, ki je igral za vse klubske selekcije in se po končani igralski poti z izjemo članske ekipe kot trener kalil v vseh drugih klubskih selekcijah, izkušnje pa si je nabiral tudi pri delu z reprezentancama do 18 in 20 let.

"Trenersko mesto sem prevzel zaradi novega izziva in nove priložnosti za dokazovanje. Mariborski hokej že več let caplja na mestu, zato je moja želja, da ga skupaj s sodelavci spet postavimo na mesto, ki mu pripada. Vem, da je vsak začetek težak, a sem optimist in verjamem, da lahko s trdim delom dosežemo želene cilje," je za uvod povedal Jure Verlič.

Mariborski lisjaki bodo v letošnji sezoni igrali v razširjenem prvenstvu tretje avstrijske lige (ÖEL) in v državnem prvenstvu. Več si obetajo od igranja v avstrijski ligi. "Ta bo za našo mlado in prenovljeno ekipo izziv in hkrati zahteven zalogaj. Fantje se veselijo tekem proti avstrijskim klubom, so zelo motivirani, želijo se dokazovati, ne le sodelovati, ampak igrati in zmagovati. Liga bo za mlade hokejiste pravšnja priložnost za kaljenje," doda Verlič, ki je zadovoljen, da bo imel na voljo tudi nekaj hokejistov, ki so se zaradi takih ali drugačnih razlogov za krajši čas odpovedali igranju hokeja. "Med njimi je tudi nekaj takih, ki so zaposleni, zaradi česar v minuli sezoni tekem državnega prvenstva v gosteh, ki so bile na sporedu med tednom, niso mogli igrati. Tekme v avstrijski ligi bodo ob sobotah, kar je zanje sprejemljivo. Imamo tudi podporo prenovljenega vodstva kluba, ozračje med igralci je zelo pozitivno in ne vidim razlogov, zakaj se ob trdem delu ne bi enakovredno kosali z večino klubov v avstrijski ligi, v kateri bodo ob naši igrale še ekipe EHC Kundl, WSG Wattens Pinguins, SC Hohenems, Dornbirn Bulldogs, EHC Lustenau, ATSE Graz, Kapfenberger SV, UEHV Traunsee Sharks Gmunden in drsalni klub z Dunaja."

Na treninge prihaja več kot dvajset hokejistov, tako da bo za vsako igralno mesto ostra konkurenca. Takšnega mnenja je tudi kapetan ekipe Nejc Voh. "Vesel sem, da nas je toliko na treningih in da bo trener lahko za tekme izbral najbolj pripravljene. Konkurenca med igralci je dobrodošla, odlično je tudi to, da bodo tekme v avstrijski ligi ob sobotah. Na izziv smo dobro pripravljeni in komaj čakamo prvo tekmo v ÖEL - ta bo v soboto, 12. oktobra. Cilj v avstrijski ligi je uvrstitev v polfinale, v državnem prvenstvu pa čim boljše igre," je razložil Voh, ki že 22 let igra hokej. "Zelo mi je bilo všeč, kar nam je vodstvo kluba predstavilo pred sezono. Tretja avstrijska liga je kot naročena za našo prenovljeno ekipo. Upam, da bomo z dobrimi igrami v Ledno dvorano Tabor privabili čim več gledalcev. Veselimo se igranja v tej ligi, seveda pa bomo tudi v državnem prvenstvu skušali iztržiti čim več," je pojasnil dolgoletni igralec članskega moštva in tudi trener ženske ekipe Rene Zernko.  

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta