Mariborski odbojkarji so si priigrali prednost

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.03.2024 23:01

Ekipa i-Venta je bila v prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva s 3:0 boljša od Fužinarja Metala Ravne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji igralec mariborskega kluba Vasja Plesec je večkrat trčil ob blok mariborske ekipe.
Andrej Petelinšek

Odbojkarji mariborskega i-Venta so zmagali v prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva. Po pričakovanju so v dvorani Tabor s 3:0 (25:20, 25:21, 25:16) premagali ekipo ravenskega Fužinarja Metala in si pred drugo tekmo na Ravnah priigrali obetavno prednost. V drugih tekmah je ACH s 3:0 (25:15, 25:11, 25:20) premagal Krko, Calcit s 3:0 (25:22, 25:13, 25:15) Alpacem Kanal, Triglav pa je doma z 2:3 (25:18, 19:25, 25:17, 19:25, 9:15) izgubil proti Panviti Pomgradu. Za napredovanje v polfinale sta potrebni dve zmagi.

Mariborčani so vso tekmo niti igre držali v rokah in dokazali, da štiri zmage v štirih medsebojnih tekmah v letošnji sezoni niso bile slučajne. Razlika v kakovosti je prišla do veljave tudi na tokratni tekmi. 

V uvodnem nizu  je bila pobuda na strani gostiteljev, ki so ves čas vodili, še posebej pa je bil za igro razpoložen Janž Janez Kržič, ki je dosegel sedem točk, od tega dve z asoma in dve z blokom. Na drug strani mreže se je odlikoval Denis Robida, ki je tudi v nadaljevanju tekme povzročal Mariborčanom največ težav. 

Tilen Pušnik je tu in tam našel luknjo v bloku i-Venta.
Andrej Petelinšek

V drugem nizi so mariborski odbojkarji povedli 11:6, nato pa z nekaj slabimi potezami koroškim dovolili, da so se jim približali na točko (16:15). Toda v nadaljevanju je spet prišla do veljave boljša pripravljenost gostiteljev, ki so v končnici zatrli poskuse gostov po preobratu. Tretji niz je mineval v veliki premoči štajerske ekipe, ki si je sredi niza priigrala osem točk prednosti (16:8), v nadaljevanju pa brez težav osvojila zmagoviti niz.

Miha Fink, ki je v Maribor prišel iz Fužinarja, je nekdanjim soigralcem povzročal veliko preglavic.
Andrej Petelinšek

V ekipi i-Venta so največ točk dosegli Janž Janez Kržič (14), Connor McConnell (12), Rok Bračko in Miha Fink (oba po 8), v ekipi Fužinarja pa jih je Denis Robida dosegel 19.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta