Mariborski odbojkarji v boj za tretje mesto

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.12.2023 06:00

Danes ob 19.30 se bo v dvorani Tabor začela tekma 13. kroga državnega prvenstva Merkur - Krka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkarja Merkurja Miha Fink in Žiga Donik sta pogosto uspešna v bloku.
Sašo Bizjak

H koncu gre prvi del trikrožnega tekmovalnega ustroja 1. A-lige državnega prvenstva odbojkarjev. Osem klubov čakajo še tekme 13. in 14. kroga. Trinajsti se bo začel danes z obračunom med Merkurjem Maribor in Krko Novo mesto. Ekipi se bosta ob 19.30 pomerili v dvorani Tabor.

Mariborčani so favoriti, nenazadnje so z 18 točkami na lestvici za Calcitom in ACH Volleyjem tretji, Novomeščani pa so z zgolj šestimi točkami osmi, zadnji. Ne glede na to se v mariborskem klubu na današnjo tekmo pripravljajo kot na vsako drugo. "Smo favoriti in razmišljamo zgolj o zmagi," odločno pove trener Merkurja Sebastijan Škorc. "Na prvi tekmi smo Krko v gosteh premagali s 3:0, lepo bi bilo, če bi rezultat ponovili tudi na današnji, čeprav tekmec z dvema tujcema igra dobro odbojko. Še vedno smo v boju za tretje mesto na lestvici, za ovratnik nam diha kranjski Triglav, tretje mesto prinaša tudi boljše izhodišče v nadaljevanju prvenstva."

Odbojkarji Krke prihajajo v Maribor neobremenjeni, saj nimajo kaj izgubiti. Klub ima na lestvici šest točk, podobno kot Alpacem Kanal, višje od sedmega mesta po prvem delu prvenstva ne more nobeden izmed njiju. Po odigranih zadnjih dveh tekmah prvega dela prvenstva bodo klubi od prvega do šestega mesta, ki so že znani, igrali v končnici, zadnja dva, torej Krka in Alpacem, pa čaka z najboljšima kluboma 1. B-lige boj za uvrstitev v četrtfinale, ki zagotavlja obstanek v ligi.

Druge tekme 13. kroga bodo jutri, ob 18. uri: Panvita Pomgrad - ACH; ob 19. uri: Fužinar Sij Metal Ravne - Triglav; ob 20. uri: Calcit - Alpacem Kanal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta