Mariboru bron, prvak ACH

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.04.2024 21:08

Maribor je za zaključek sezone s 3:1 premagal Panvito, ACH s 3:2 Calcit

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje Mariborčanov po osvojitvi tretjega mesta.
Sašo Bizjak

Tekme odbojkarjev i-Venta Maribor in Panvite Pomgrada Murska Sobota so bile v letošnji sezoni zanimive in predvsem izenačene. Ekipi sta odigrali štiri tekme v prvem delu državnega prvenstva in dve za končno tretje mesto. Vse so se končale z zmagami gostiteljev. V prvem obračunu za tretje mesto so Štajerci v dvorani Tabor zmagali 3:0, v drugi v Murski Soboti je bilo 3:1 za Prekmurce. Tokratna tretja, odločilna tekma se je v dvorani Tabor pred približno 300 bučnimi navijači mariborske ekipe končala z rezultatom 3:1 (25:22, 21:25, 25:17, 25:15), s čimer so Mariborčani osvojili tretje mesto. V ekipi i-Venta so največ točk dosegli Connor McConnell 17, Rok Bračko 13, Žiga Donik 12, v ekipi Panvite Pomgrada pa Stefan Mirković 19, Nenad Šormaz pa 16.

Državni prvaki so še dvajsetič postali odbojkarji ACH-ja, ki so bili še na tretji tekmi boljši od Calcita. Tokrat so zmagali po petem nizu, ki se je končal s 15:12. 

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta