Marko Šuler: Rezanje glav ni rešitev. Kaj pa o aktualnem stanju v klubu pravi poslovni direktor Bojan Ban?

Tako športni direktor kot poslovni verjameta, da bodo vijoličasti (v obstoječi postavi) našli zdravilo za rezultatsko krizo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Šuler in Bojan Ban sta za Večer spregovorila o klavrni podobi kluba na igrišču.
Igor Napast

Po treh zaporednih porazih, seriji petih tekem brez zmage, šestih, če upoštevamo še dvoboj proti Fenerbahčeju v kvalifikacijah za konferenčno ligo, bi bilo nesmiselno govoriti o čem drugem kot o rezultatski krizi NK Maribor. Bo kdo prevzel odgovornost za klavrno podobo na igrišču, je čas za trenersko menjavo, morda celo za njegov odstop, smo vprašali športnega direktorja vijoličastih Marka Šulerja. "Rezanje glav ni vedno rešitev. Če bi analiza pokazala, da je to vzrok, potem ja, a mislim, da ni," odgovarja prvi kadrovik kluba iz Ljudskega vrta.

Da je trenutna kriza tudi posledica sprememb v ekipi, se zaveda, a dodaja, da je treba vzroke poiskati tudi v poškodbah igralcev, ki so bili pripeljani kot nosilci igre. "Ko si toliko na stadionu kot jaz, cele dneve, in vidiš, kaj se dela na treningih, koliko se vlaga, bi bila napačna odločitev menjati trenerja oziroma rezati glave. Pred nami je velik izziv, kako to, kar fantje delajo na treningih, prenesti na tekmo. Publika in mediji vidite tisto uro in pol nogometa na stadionu, skozi cel teden pa se vidijo vnema, zanos igralcev in trenerjev, vlaganje energije. Če tega ne bi bilo, bi bila odločitev zelo lahka, a vse to je – to vidim pri trenerjih, pri igralcih. Zakaj potem tega ne prenesemo na tekmo? Zagotovo je to povezano tudi s samozavestjo, ki ni na pravi ravni, zdaj sem prvič opazil še strah, na igralce, predvsem mlade, vpliva mnenje javnosti, ki pa ni čisto realno, saj ne vidi tiste slike, ki jo vidim jaz," poudarja Šuler. In dodaja: "Ne od igralcev ne od trenerjev še nisem dobil informacije, da je kdorkoli obupal. Dokler je tako, je prav, da se vztraja. Bo težko. Rajši imam žvižge kot gledališče. To je Maribor, Maribor je zahteven, ko je težko, moja in trenerjeva naloga je, da fantom dopovemo, da se lahko ta stvar obrne le na en način – da to, kar delamo na treningih, prenesemo na tekmo."

"Krize so se vedno pojavljale. Lani ob tem času smo bili deseti na lestvici, pa nismo vrgli puške v koruzo. Maribor je nikoli ni vrgel. Vzroke je seveda treba najti, predvsem pa moramo gledati, da iz takih kriz vedno odidemo še močnejši. Ob uspehih so vsi z nami, ko se pojavi neuspeh, pa niso. Športni del kluba s trenerjem na čelu mora poiskati rešitve. Verjamem, da jih bo. Sploh ne dvomim v napoved, da bomo premagali rezultatsko krizo," pa o aktualnem stanju v klubu razmišlja poslovni direktor Bojan Ban.

Oba direktorja NK Maribor sta v obsežnem intervjuju za Večer spregovorila o Josipu Iličiću, sestavljanju ekipe, poslovanju in finančnem stanju kluba, provizijah, načrtovanih spremembah, potencialnih zasebnih vlagateljih, reakcijah navijačev … Intervju z Bojanom Banom in Markom Šulerjem v Večeru objavimo v prihodnjih dneh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta