Matej Erjavec: Nika? Selektor se je odločil pravilno. Grk ostaja na klopi Slovenk.

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
18.06.2023 21:20

Po koncu slovenskih nastopov je jasno: Georgios Dikaioulakos ostaja selektor, Nike Barič na parketu niso pogrešali, dve Američanki sta si premislili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matej Erjavec je slikovit: "Američanka je bila že ujeta, a se je snela kot riba s trnka." 
Sašo Bizjak

Da grški selektor Georgios Dikaioulakos ostaja, tudi na željo košarkaric, je takoj po zadnji tekmi potrdil predsednik Košarkarske zveze Matej Erjavec. Ob tem je razložil, zakaj je ekipa ostala brez naturalizirane Američanke: "Ona je bila že ujeta, a se je snela, kot se riba sname s trnka. Postopek je bil že končan, a preden je prevzela potni list, so ji v WNBA ponudili višjo plačo in očitno se je zadovoljila s tem." Zakaj ni bilo rezervne opcija? "Prav ona, Kalani Brown, je bila rezervna opcija. Prva opcija je bila Azura Stevens, a je bila tako dobra, da je dobila priložnost v ameriški reprezentanci, potem ko je bil postopek naturalizacije prav tako že končan," je dodal Erjavec.

Pa odsotnost Nike Barič? Erjavcu ni žal, da se je razpletlo tako, kot se je: "Saj mi nismo ničesar naredili. Selektor se je odločil, kot se je odločil. In odločil se je pravilno." Ko smo mu navrgli, da je na branilskih mestih manjkala rotacija, je odvrnil: "Pa ne na tem igralnem mestu (organizatorja igre). Izključno na mestu centra. Na položaju organizatorja je Blaža Čeh nadomestila, ko je bilo potrebno, ko je bila Teja Oblak utrujena."

Za konec smo potipali, zakaj je bil Grgić zamenjan po dveh uvrstitvah med dvanajst najboljših, Dikaioulakos pa po rezultatskem koraku nazaj nadaljuje delo: "Sami smo Grgića postavili za selektorja, a tako nam kot igralkam se je zazdelo, da smo trčili ob določen limit. Zato smo postavili enega najboljših trenerjev v Evropi. Prepričan sem, da je korak pravi, le rezultata še ni."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta