Mladi športniki navdušili na prvem finalu Plazma Športnih iger v Sloveniji

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
26.06.2024 17:04

Plazma Športne igre mladih so se premierno predstavile na slovenskih tleh in uspešno zaključile prvi finale v Ljubljani, v Športnem parku Kodeljevo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karlo Sutalo

Plazma Športne igre mladih so se premierno predstavile na slovenskih tleh in uspešno zaključile prvi finale v Ljubljani, v Športnem parku Kodeljevo. Dogodek je bil prežet z napetimi športnimi trenutki, dramo v zadnjih minutah in predvsem nasmeški na obrazih otrok. Udeleženci so se pomerili v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema, rokometu in nogometu. Glavni cilj Plazma Športnih iger mladih je spodbujanje zabave in tkanje novih prijateljstev, vendar so bila v ospredju tudi tekmovanja, ki so prinesla prve zmagovalce. Ti bodo zastopali barve Slovenije na regijskem tekmovanju, ki bo avgusta v Splitu, kamor bodo odpotovali povsem brezplačno.

Zdravko Marić, predsednik Športnih iger mladih, je ob zaključku dogodka povedal: "Izjemno smo ponosni na uspeh prvega finala Plazma Športnih iger mladih v Sloveniji. Videti navdušenje otrok in njihovo strast do športa je nekaj neprecenljivega. Veselimo se regijskega tekmovanja v Splitu, kjer bodo naši mladi športniki imeli priložnost pokazati svoje talente na širši ravni."

Karlo Sutalo

V sklopu Telemachovega dneva športa smo po Sloveniji iskali najboljše posameznike in ekipe v različnih disciplinah. V finalu teka na 60 metrov v kategoriji 2013 in mlajši sta zmagala Maša Kovačič in Žan Korenič, v kategoriji 2015 in mlajši pa Lovro Mužan Vidic in Ninel Polimac.

Karlo Sutalo

V igri med dvema ognjema je v kategoriji 2013 in mlajši zmaga romala na Primorsko, kjer so učenci 5. A razreda Osnovne šole Sečovlje pokazali svoj "ogenje". V kategoriji 2015 so prvo mesto osvojili učenci 3. razreda Osnovne šole Antona Tomaža Linharta Radovljica, ekipa 3. D - Cool ognji.

Karlo Sutalo

V nogometnem spektaklu Coca Cola Cup, ki smo ga spremljali v živo na televizijskih kanalih Arena Šport 1, Sportklub in preko spletne strani www.24ur.com, so se v finalu kategorije U16 v moški konkurenci pomerili igralci NK Škofje Loke in NK Trebnjega. Gorenjski nogometaši so ugnali dolenjske vrstnike z rezultatom 8:3. V konkurenci deklet U16 so po streljanju kazenskih strelov slavile igralke NK Aluminija, ki so premagale NK Krim Ljubljana.

V kategoriji U11 so slavili igralci NK Krke, ki so pokazali izjemno generacijo in v finalu premagali svoje vrstnike. Mlade upe sta spremljala tudi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance Zlatko Zahović in nekdanji reprezentančni vratar Marko Simeunović.

Karlo Sutalo

Tevž Korent, predsednik Plazma Športnih iger mladih v Sloveniji, je povedal: "Ponosen sem na vse udeležence, ki so pokazali izjemno športno srce in borbenost. Ta dogodek ni le športno tekmovanje, ampak tudi praznik prijateljstva in druženja."

Karlo Sutalo

V rokometu so v ženski konkurenci U16 zmagale igralke ŠD Jadran Bluemarine Hrpelje Kozina, ki so premagale RK Mlinotest Ajdovščina. V moški konkurenci so fantje RK Jeruzalem Ormož ugnali RD LL Grosist Slovan in se tako uvrstili na finalni turnir v Splitu.

Finale v odbojki na mivki U16, ki je potekalo 15. junija v Žužemberku, je prineslo zmago domačinkama Pii Pintar in Žani Horvat, v moški konkurenci pa sta slavila Valentin Predan in Peter Bregar. Igralke OK Formis so že prej slavile na turnirju v dvoranski odbojki U16.

V aprilu je potekal tudi turnir v namiznem tenisu, kjer bosta Miha Podobnik iz NTK Savinja in Sara Tolić iz NTK Vrtojba zastopala Slovenijo v posameznih kategorijah. V dvojicah sta zmagala Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski (NTK Savinja) ter Sara Tokić in Polona Horvat (NTK Vrtojba in NTK Fužinar), v mešanih dvojicah pa Brin Vovk Petrovski in Polona Horvat.

Boris Mikuž, direktor Plazma Športnih iger mladih v Sloveniji, je povedal: "Zelo smo zadovoljni z uspehom prvega finala in se veselimo prihodnjih izzivov v treh finalih: šahu, košarki 3 na 3 in Kolektor Cup v tenisu."

Finale v ulični košarki bo potekal 21. junija v Sežani, finale šaha 22. junija v Ljubljani, finale tenisa Kolektor Cup pa bo v prvem tednu avgusta. S tem bomo zaključili prvo sezono Plazma športnih iger mladih v Sloveniji in komaj čakamo, da vidimo naše športnike zastopati Slovenijo na finalnem regijskem tekmovanju v Splitu. Čestitamo vsem športnikom in športnicam ter jim želimo veliko športnih uspehov tudi drugod!

Za več informacij o Plazma športnih igrah mladih obiščite našo spletno stran www.sportneigremladih.com

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.