Mladi tenisači na Taboru: Preveč prijav, da bi vsem ugodili

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
10.05.2022 06:01

V teniškem parku ŽTK Maribor na Taboru bo ta teden živahno od jutra do večera

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pia Petelinšek in Žiga Švec napovedujeta trd boj za turnirsko zmago.
Andrej Petelinšek

Železničarski teniški klub Maribor ohranja tradicijo mednarodnih turnirjev za igralce in igralke do 14 in 16 let. Do konca tedna na igriščih na Taboru na 15. turnirju Grawe open loparje vihti približno 300 teniških nadobudnežev iz kar 27 držav, kar je na tovrstnih turnirjih doslej največje število.

"Za turnir je prispelo 570 prijav z vseh koncev in krajev sveta, žal vsem nismo mogli ugoditi. Turnir Grawe open je za nekatere igralce in igralke odskočna deska v svet profesionalnega tenisa. Med zmagovalci je bila denimo tudi Simona Halep, pred leti številka ena svetovnega tenisa, zmagalo je tudi več slovenskih igralcev in igralk, ki sedaj uspešno nastopajo na članskih turnirjih," je na tiskovni konferenci povedal predsednik ŽTK Maribor Drago Završnik. "V Maribor so svoje najboljše igralce in igralke pripeljale nekatere države, ki so v vrhu lestvic do 14 in 16 let. Zanimivo bo spremljati, kako se bodo z njimi kosali slovenski predstavniki, toda če vemo, da je med njimi tudi nekaj nosilcev skupin, smo lahko optimisti," je dejal direktor turnirja Matjaž Plejić.

Pia Petelinšek je tretjepostavljena igralka v konkurenci do 16 let.
Andrej Petelinšek

V včerajšnjih dvobojih prvega kroga sta bila kot nosilca prosta člana ŽTK Maribor Žiga Švec in Pia Petelinšek. Prosti čas sta izrabila za krajši trening. "To bo letos moj prvi turnir do 16 let. Sem dobro pripravljena, kar bom skušala dokazati na turnirju Grawe open in prihodnji teden na Bergantovem memorialu v Ljudskem vrtu. Merim na turnirsko zmago," je povedala dijakinja športnega razreda III. gimnazije Maribor Pia Petelinšek, ki je na turnirju na Taboru tretja nosilka. Optimist je tudi njen sošolec Žiga Švec, ki je lani na turnirju osmih najboljših igralcev Evrope do 16 let v Monte Carlu osvojil peto mesto. "Z velikim veseljem bom igral na igriščih domačega kluba, pred domačimi navijači. Konkurenca je zahtevna. Jurišal bom na turnirsko zmago, če se bom prebil v finale, bi lahko bil moj tekmec prvi nosilec, Srb Nikola Jović, ki sem ga na enem od turnirjev že premagal," je povedal drugi nosilec Švec.

Žiga Švec bo turnir začel kot drugi nosilec.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta