Na igrišča tudi tretjeligaši: Drava s prenovljenim igralskim kadrom

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
12.08.2022 06:01

Med ekipami, ki so bile v minuli sezoni najbližje novi drugoligašinji, ekipi Bistrice, gre iskati kandidate za vrh 3. SNL - vzhod

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Čeh je modri dres Drave zamenjal za njeno klop.
Andrej Petelinšek

Juri se bo začela nova sezona v 3. slovenski nogometni ligi vzhod. V njej bo igralo štirinajst klubov. Novinci so Rače, prvak prve lige MNZ Maribor v minuli sezoni, prvak pomurske lige Avto Rajh Ljutomer ter Drava Ptuj in Brežice Terme Čatež, ki sta se med tretjeligaše preselila po izpadu iz druge lige v minuli sezoni izpadla iz druge lige, v tretji ligi pa ni več najslabših klubov minulega prvenstva, Korotana Prevalje, ki bo v tej sezoni igral v prvi ligi MNZ Maribor, Šmarja pri Jelšah in Zreč, ki se selita v MNL Celje.

V vseh klubih so v prestopnem roku večje ali manjše spremembe v igralskem kadru, tako da je težko napovedati, kdo so favoriti za napredovanje v drugo ligo. V minuli sezoni so za ovratnik ekipi Kety Emmi Bistrica, ki si je z naslovom prvaka zagotovila selitev v rang višje, dihali Dravinja, Podvinci, Koroška Dravograd in Cirkulane. Pričakovati je, da se bodo te ekipe tudi v prihajajoči sezoni potegovale za vrh lestvice.

Drugače je z novinci. Prvi cilj ekipe Rač, ki jo bo še naprej vodil Ivan Pleteršek, je dobra igra in uvrstitev v sredino letvice, podobno željo pa imajo tudi v ljutomerskem klubu. Ptujsko Dravo bo v novi sezoni vodil 42-letni Aleš Čeh, ki je nazadnje treniral mladinsko ekipo tega kluba. "Igralski kader je prenovljen, ostali so le trije nogometaši iz minule sezone, drugi so novinci, večinoma mladi igralci iz klubske šole in okoliških klubov. V kadru sta tudi dva avstralska in dva hrvaška nogometaša. Najstarejši v ekipi je s 25 leti vratar Luka Janžekovič, donedavni vratar Aluminija iz Kidričevega. Ciljamo na zgornji del lestvice," je povedal Aleš Čeh.

Pari 1. kroga - jutri ob 17.30: Rače - Bosch Bračič Videm, Zavrč - Premium Dobrovce, Avto Rajh Ljutomer - Cirkulane, Koroška Dravograd - Šampion, Dravinja - Šmartno, Drava Ptuj - Posavje Krško; v nedeljo ob 19. uri: Brežice Terme Čatež - Podvinci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta