Na Kulmu so letalci ostali prizemljeni: Zmagal je veter ter odpihnil treninga in kvalifikacije

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
25.01.2024 18:30

Po odpovedi četrtkovega sporeda se bodo skakalci z letalnico Kulm spoznavali na dan tekme: ob 9. uri bo prvi trening, ob 14. uri tekmovalni seriji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lovro Kos, letos štirikrat četrti, še vedno čaka na prve letošnje stopničke.
EPA

Napoved meteorologov se je uresničila in organizatorji SP v poletih na Kulmu se vetru niti niso skušali upirati. Že ob enajstih dopoldne, tri ure pred napovedanimi kvalifikacijami, jim je postalo jasno, da so vremenske razmere prenevarne, in dogodek odpovedali. Kanček manevrskega prostora so si sicer pustili in na urniku obdržali možnost treninga, a tudi od spoznavanja skakalcev in letalnice naposled ni bilo nič.

In čeprav naj bi se veter v naslednjih dneh umiril, zdaj skakalce čaka neugodna naloga - prvi trening bodo opravili isti dan, kot sta na vrsti tekmovalni seriji. Že ob 9. uri bo 55 skakalcev skočilo za trening, ki bo (tudi v slovenski vrsti) prvo kvalifikacijsko sito. Trener Robert Hrgota bo takrat v svoji peterici tekmovalcev enega odrezal, le štirje bodo lahko ob 14. uri nastopili na tekmi. In kdor se v prvi tekmovalni seriji ne bo prebil v drugo med najboljših 30, bo posamično tekmovanje že končal, čeprav bo prvak okronan v soboto po tretji in četrti seriji. 

Norvežan Marius Lindvik brani zlato, Timi Zajc srebro, bron pa Avstrijec Stefan Kraft, z 253,5 metra svetovni rekorder, ki je zaradi izjemne forme tudi prvi favorit tekmovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta