Na Taboru težko prigarane točke Slovencev

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.09.2023 21:20

Zmaga v dvorani Tabor: Češka na tekmi kvalifikacij za SP v futsalu padla z 2:1, za našo reprezentanco sta zadela Maks Vesel in Teo Turk

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Osredkar in Denis Totošković proti Čehom
Sašo Bizjak

Slovenska članska reprezentanca v futsalu, ki je s porazom začela drugi del kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2024 v Uzbekistanu - v gosteh je z 1:3 izgubila proti Italiji -, je igrala drugo kvalifikacijsko tekmo. V dvorani Tabor v Mariboru se je spoprijela z izbrano vrsto Češke, s katero je doslej odigrala že 21 tekem - Čehi so jih dobili enajst, Slovenci devet, ena se je končala brez zmagovalca. Nazadnje sta reprezentanci igrali leta 2020 v Sloveniji, s 3:1 so bili boljši Čehi. Ti so doslej že štirikrat igrali na svetovnem prvenstvu, Slovenci še nikoli. Na svetovno prvenstvo v Uzbekistanu se bodo uvrstili zmagovalci petih skupin iz Evrope, štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa se bodo uvrstile v dodatne kvalifikacije, ki bodo aprila prihodnje leto. V današnji tekmi so bili naši fantje boljši in so zmagali z 2:1 (1:1).

"Tekme s Čehi so vselej zelo zahtevne, tudi tokratna ni bila nič drugačna. Ko smo povedli 2:1, so Čehi močno pritisnili, a je naša obramba vzdržala pritisk. Pomembno je, da smo osvojili tri točke," je povedal Matej Fideršek, strelec edinega slovenskega zadetka na prvi tekmi proti Italiji.

Slovenci so s Čehi začeli napadalno, toda prvo priložnost za zadetek so si priigrali gostje, potem ko je Radim Zaruba zadel vratnico. V 9. minuti bi naši lahko povedli, a se Matej Fideršek pred vrati tekmeca ni najbolje znašel, dve minuti pozneje pa je priložnost za vodstvo zapravil še Žiga Čeh. V nadaljevanju sta si ekipi priigrali še nekaj priložnosti za spremembo rezultata, v 17. minuti pa je Maks Vesel po podaji Tea Turka z desne strani iz bližine zatresel mrežo. V 20. minuti je po hitrem protinapadu Michal Seidler izenačil na 1:1 in postavil rezultat prvega polčasa.

Adam Knobloch in Matej Fideršek
Sašo Bizjak

V 22. minuti so Slovenci drugič povedli, po napaki češke obrambe Turku ni bilo težko žoge spraviti v gol. Čehi so po zaostanku zaigrali bolj napadalno, a je bila slovenska obramba vselej na mestu. Najbolj zrelo priložnost za izenačenje je v 36. minuti zapravil Seidler, ki je po prekršku Denisa Totoškovića izvajal kazenski strel, a je Marko Peček, ki je v vratih zamenjal Nejca Berzelaka, strel ubranil.

V tretji tekmi se bodo naši fantje 6. oktobra v Ljubljani udarili s Španci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta