(NAPOVED INTERVJUJA) Rok Možič novemu izzivu naproti

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.09.2023 19:15

Pred obširnim intervjujem, ki ga objavimo v četrtek, je za pokušino tukaj nekaj misli Mariborčana, enega najboljših v naši odbojkarski reprezentanci na nedavnem evropskem prvenstvu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Možič je s ponosom pokazal kolajno z evropskega prvenstva.
Andrej Petelinšek

Rok Možič, eden najboljših igralcev slovenske odbojkarske reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji osvojila bronasto kolajno, se je s tekmovanja domov vrnil poln vtisov. Del jih je razkril v včerajšnjem pogovoru v prostorih podjetja VBO v Mariboru, ki je njegov sponzor. "Po vrnitvi iz Italije sem doma med najbližjimi preživel le dva dneva, kajti že jutri potujem v Ljubljano, kjer začenjamo priprave na kvalifikacijski turnir na Japonskem za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu," je za uvod povedal odlični mariborski odbojkar.

Nekdanji član Merkurja Maribor in sedaj italijanske Verone se pri 21 letih lahko pohvali z dvema kolajnama, ki ju je z reprezentanco osvojil na prvenstvih stare celine - pred dvema letoma mu je okoli vratu visela srebrna, po letošnjem bronasta. "Obeh kolajn sem zelo vesel, konkurenca na evropskih prvenstvih je izjemna in vsaka kolajna ima posebno veljavo ne glede na lesk. Pot do bronaste je bila trnova, na vsaki tekmi smo se morali zelo potruditi, proti Ukrajini celo dvakrat, pa proti Turčiji in v tekmi za bronasto kolajno proti Franciji. Vesel sem, da smo z izjemo polfinalne tekme proti Poljski na vseh drugih prikazali odlično odbojko in zasluženo osvojili kolajno," je del prvenstva povzel Možič.

Čeprav v Veroni igra na mestu sprejemalca, je na prvenstvu stare celine igral na korektorskem mestu. "Vedeli smo, da bo na korektorskem igralnem mestu po operaciji Tončka Šterna nekaj težav, po pogovoru s selektorjem pa je bilo odločeno, da se bom iz sprejemalca prelevil v korektorja. Hitro sem se privadil na drugačno igralno mesto, k čemur so mi pomagali tudi reprezentančni soigralci. Zaradi tega sem toliko bolj zadovoljen s prikazanimi igrami in tudi z učinkovitostjo," je dodal Možič, s 152 točkami v devetih tekmah najučinkovitejši igralec prvenstva.

Naše odbojkarje čaka ob koncu meseca še en velik izziv, na Japonskem bodo igrali kvalifikacije za nastop na olimpijskem turnirju. "Upam, da bomo osvojili prvo ali drugo mesto, ki zagotavljata igranje v Parizu. Podviga smo sposobni," je prepričan Možič, ki z optimizmom zre na morda najpomembnejšo preizkušnjo naše reprezentance v njeni zgodovini, saj doslej še ni igrala na olimpijskih igrah.

Obširen intervju z Rokom Možičem bo objavljen v četrtkovi številki Večera.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta