Naša boksarka bo jurišala na naslov svetovne prvakinje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.05.2022 11:00

Na prvenstvu v Carigradu bo slovenske barve branila Tanja Ovsenik, ki ne skriva želje po vrhunski uvrstitvi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
O pričakovanjih v Carigradu so spregovorili Robert Reher, levo, Tanja Ovsenik in Andraž Ciuha. 
Sašo Bizjak

Carigrad bo od danes do 20. maja prizorišče prvega ženskega svetovnega prvenstva v boksu. Na njem bo v ring stopila tudi slovenska predstavnica, 31-letna Kranjčanka Tanja Ovsenik, ki se je preizkusila tudi v profesionalnem boksu. Potem ko je leta 2013 osvojila naslov slovenske prvakinje do 75 kg, se je za nekaj let preselila v Kanado in v letih 2018 in 2019 v treh profesionalnih dvobojih trikrat zmagala. Po vrnitvi iz Kanade se je vrnila v ljubljanski boksarski klub Golden Gloves Gym, kjer je skrb nad njo prevzel trener Andraž Ciuha, ki je s Ovsenikovo tudi odpotoval v Carigrad.

Pred odhodom v Turčijo je bila na sedežu BZ Slovenije v Volkmerjevem prehodu v Mariboru krajša tiskovna konferenca, na kateri so o pričakovanjih na svetovnem prvenstvu spregovorili predsednik BZS Robert Reher, Ovsenikova in Ciuha. "Nastop Tanje v Carigradu je zgodovinski, prepričani smo, da bo dostojno zastopala Slovenijo in slovenski boks, da bo uspešna in da se bo domov vrnila zadovoljna. Verjamemo, da bo svetovno prvenstvo prispevalo k še večji prepoznavnosti ženskega boksa pri nas," je dejal Reher. "Priprave so bile dolge, trajale so skoraj pol leta, z opravljenim delom smo zelo zadovoljni. Smo zelo motivirani in tudi prepričani, da bo Tanji uspel odmevni dosežek," Andraž Ciuha ni skrival optimizma. "Boksala bom v kategoriji do 66 kg, koliko tekmic bom imela, ne vem, tudi ne vem, s katero se bom pomerila v uvodnem dvoboju, saj bo žreb opravljen v Carigradu. Ne glede na to bom jurišala na naslov prvakinje, ki je mamljiv tudi zaradi denarne nagrade - prvakinja v vsaki kategoriji bo v žep vtaknila 100.000 evrov, podprvakinja pol manj, za tretje mesto pa sta nagradi po 25.000 evrov. Taktično in telesno sem zelo dobro pripravljena, počutje je odlično, komaj čakam, da stopim v ring," je bila samozavestna Tanja Ovsenik, 180 centimetrov visoka boksarka z dolgimi rokami, kar bi lahko bila zanjo ena od prednosti pred tekmicami."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta