Naši klubi med Evropo in domačo sceno: Pride Real tudi v Koper?

BPM
27.07.2024 05:00

Utrujenost bo sladka skrb nogometašev Olimpije in Brava v drugem krogu prve lige, Celjani in Mariborčani so se mu za zdaj izognili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Victor Sanchez je na navidez nemogoči, a za zdaj uspešni misiji. 
Profimedia

Nogometna Evropa kroji tudi urnik in (skrite) želje v naši prvi ligi. Ne le zato, ker je veliki derbi Celja in Maribora preložen, saj bi bila za vijoličaste po četrtkovi konferenčni ligi sobota prehitra, za Celjane pa nedelja prepozna, ker boj za ligo prvakov nadaljujejo že v torek. Utrujene slovenske Evropejce hočejo na levi nogi ujeti druga moštva. Koper bo v drugem krogu SNL upal na izžeto Olimpijo, Primorje se nadeja, da bo Bravo še v oblakih v svoji prvi in že zdaj uspešni evropski sezoni. A vse to so sladke dileme, dokler imamo v tekmovanjih Uefe še vse štiri predstavnike. In sodeč po razpletu tekem tega tedna bi jih lahko imeli še nekaj časa.

Olimpija je s prvo tekmo drugega kroga konferenčne lige opravila kot Maribor. S prednostjo dveh golov gre na Poljsko, v Glivice, kjer jo bo prihodnji četrtek gostila ukrajinska brezdomka Polisja Žitomir. Z zadetkoma Raula Florucza v 56. minuti in njegove menjave Dioga Pinta v drugi minuti sodnikovega podaljška so zmaji navdušili 3500 gledalcev in svojega španskega trenerja.

"V nekaterih trenutkih so gostje nadzorovali tekmo, a smo se dobro branili. V drugem polčasu nam je uspelo najti prave poteze tudi v napadu," pravi Victor Sanchez, ki se ukvarja z navidez nemogočo misijo - miselnost Reala, za katerega je nekoč igral, prenesti v ljubljansko slačilnico: "Za seboj imam pestro kariero in naučil sem se delati s tem, kar imam. Pri Olimpiji imam - dobre nogometaše. Ni pomembno, ali je tekma prijateljska, pokalna, prvenstvena ali evropska, vsakič si želimo zmagati. Z mislimi smo tako že pri Kopru."

Tudi manjši ljubljanski prvoligaš je z evropskim četrtkom opravil sijajno. Bravo je z golom Matica Ivanška v 16. minuti v Mostarju premagal moštvo Zrinjskega. "Izredno sem vesel zaradi zrelosti ekipe, kajti igrati je bilo treba na dva načina. Skušali smo izkoristiti trenutke, ko smo pritiskali na nasprotnika, v drugem polčasu pa je bilo treba natančno, agresivno igrati v obrambi, da ni bilo preveč predložkov ali strelov Zrinjskega. Ponosni smo na opravljeno, a za nami je zgolj polovica srečanja," je po zmagi v Hercegovini govoril trener Aleš Arnol.

Že sinoči sta drugi krog prve lige začela Nafta in moštvo Radomelj. Tekma Domžale - Mura bo nocoj ob 20.15, jutri ob istem času igrata Koper in Olimpija. V ponedeljek ob 20.15 bo še obračun Bravo - Primorje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta