Ne le Sobočani, tudi bolezni tekmec Maribora pred tekmo leta

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.04.2024 06:22

Odbojkarji mariborskega i-Venta se bodo v odločilni tekmi za tretje mesto v državnem odbojkarskem prvenstvu v dvorani Tabor danes udarili s soboško Panvito Pomgrad, a jim ne gre vse po načrtih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Bračko se je izvil iz zdravstvenih težav, a vsi nimajo te sreče.
Tadej Regent

Mariborski odbojkarji, ki so v prvi tekmi za tretje mesto v državnem prvenstvu sredi prejšnjega tedna v dvorani Tabor gladko premagali Panvito Pomgrad (3:0), so se na drugo tekmo v soboto v Murski Soboti podali z optimizmom. Toda Prekmurci so bili boljši (3:1) in izenačili rezultat v zmagah. Tretja, odločilna tekma, bo tako danes ob 19. uri v dvorani Tabor. 

Mariborski odbojkarji verjamejo, da se bodo tudi po današnji tekmi veselili.
Tadej Regent

Ekipa i-Venta je v Prekmurju zaigrala oslabljena, kar je tudi razlog, da igra ni bila na najvišji ravni. "Po prvi tekmi je bilo v slačilnici veselo, naslednji dan pa so se začele skrbi. Na trening ni bilo Roka Bračka, ki je zaradi visoke vročine obležal v postelji, nad slabim počutjem pa so tarnali še nekateri drugi. Bračko si do tekme ni opomogel, drugi s težavami pa so igrali toliko, kolikor jim je zdravje dopuščalo," je povedal Sebastijan Škorc. Skrbi trenerja s tem še niso splahnele. "V ponedeljek je spet eden od naših fantov moral po pomoč v bolnišnico. Težav ni videti konca. In to v sklepnem delu prvenstva, v katerem napadamo kolajno," je dejal Škorc. V njegovih besedah je bilo čutiti zagrenjenost in zaskrbljenost pred tretjo tekmo. "Ne glede na stanje bodo morali vsi fantje pozabiti na težave in se odločno udariti s tekmecem, ki igra kakovostno odbojko, najboljše može pa ima v tujcih."

Nenad Šormaz bo velika nevarnost za Mariborčane.
Tadej Regent

Kako pomembni so ti za soboško ekipo, kažejo podatki, da je na domači tekmi Albanec Leonardo Doda dosegel 13 točk, Bosanec Nenad Šormaz 24 in Srb Stefan Mirković 26. V mariborski ekipi sta z učinkovitostjo izstopala Kanadčan Connor McConnell s 23 točkami in Martin Valenčič s 17. Današnji gostitelji pričakujejo, da bo ekipo občinstvo dvignilo in popeljalo do bronaste kolajne. "To je tekma sezone in prepričan sem, da bodo vsi fantje ne glede na njihove zdravstvene kartone zaigrali po najboljših močeh. Pot do zmage je dober servis, zanesljiv sprejem in učinkovita blok obramba. Vse leto smo garali za kolajno, sedaj je na dosegu roke, in če je ne bomo osvojili, bomo močno razočarani," je povedal Škorc. 

Danes bo tudi tretja finalna tekma odbojkarjev. Ob 18. uri se bosta v Tivoliju spoprijeli ekipi ACH in Calcita Kamnik; Ljubljančani v zmagah vodijo 2:0 in so na pragu že 20. naslova. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta