Negativna serija Maribora še kar traja: Ne kot levi, kot majhne miši padli na izpitu

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.09.2023 19:19

Tretji zaporedni poraz vijoličastih v nedeljo proti Kopru (0:1) so navijači v Ljudskem vrtu pospremili z žvižgi, z juga na igrišče metali obutev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hilal Soudani je zapravil lepo priložnost za izenačenje.
Igor Napast

Napišite, da je to katastrofa, naj Šuler gre, in vprašajte jih, kje je denar, so novinarjem na zahodni tribuni po porazu Maribora s Koprom z 0:1 govorili razjarjeni navijači, ki so za zmago zaploskali Primorcem. Ekipi so drugič zapored hrbet obrnile tudi viole, ki igralcev niso pozdravile po tekmi, so jo pa večkrat prekinile z metanjem obutve na igrišče. Pretresi iz minulega tedna, ko je bil Josip Iličić odstranjen iz ekipe, vijoličastim niso prinesli želenega rezultatskega zasuka. Tretjič zapored je Maribor izgubil prvenstveno tekmo, petič zapored 16-kratni državni prvaki v ligi niso slavili. V primerjavi s tekmo proti Olimpiji v prejšnjem krogu se je trener Maribora Damir Krznar odločil za kar šest sprememb v prvi postavi. Med polčasom je Hrvat opravil tri menjave, a se razmerje moči na terenu ni bistveno spremenilo. Šele v zaključku dvoboja, ko je v igro vstopil Hilal Soudani, ki je igral prvič po 13. juliju, so imeli Mariborčani nekaj priložnosti za izenačenje, toda bili so neuspešni. Tekmo je v 40. minuti odločil rezervist Kopra Timothee Nkada, ki je zadel po podaji Maksa Barišića.

"Žal mi je, ker smo bili v prvem polčasu podrejeni. Bili smo kot majhne miši in ne kot levi, kar bi morali biti na svojem igrišču. Padli smo na izpitu samozavesti in poguma. Bili smo odločnejši šele v zadnjih dvajsetih minutah, ampak to je premalo in se ti ne obrestuje. Zaslužili smo si vsaj točko, morda tudi zmago, glede na izjemne priložnosti v drugem polčasu. Prestrašenost, ki se je pojavila v prvem, je odločila tekmo, nas odpeljala v zaostanek, iz katerega se nismo izvlekli. Žal mi je, da navijačem nismo prikazali, kar od nas pričakujejo, in da nam počasi obračajo hrbet, a to je pričakovano," je dejal trener Maribora Damir Krznar.

Krznar: Narobe so razumeli

Hrvat se je pozdravil z igralci in z gesto ob odhodu z igrišča opravičil navijačem. Se je poslavljal od ekipe in Ljudskega vrta? "Verjetno je večina ljudi narobe razumela mojo potezo. Igralcem sem čestital za vloženo energijo v zadnjih 20 minutah tekme. Pet ali šest igralcev je izredno razočaranih obležalo na tleh. Od sebe so dali zadnje atome moči, a se ni izšlo. Če bi od prve minute igrali s takšno energije, bi bil izplen drugačen," je povedal Krznar. Nezadovoljstvo navijačev razume. "Moramo se soočiti s kritikami in jih sprejeti kot upravičene, toda glave morajo ostati dvignjene. Že v četrtek je nova tekma. Veliko smo zapravili, izgubili preveč točk, a še vedno smo na začetku prvenstva. Ohraniti moramo mirno kri, le pogumni ljudje s pozitivno miselnostjo se lahko izvlečejo iz te situacije," pravi 51-letnik.

Trener Maribora se je ob odhodu z igrišča le opravičil navijačem, ni se poslovil.
Igor Napast

V drugem polčasu je Maribor veliko tvegal in ponudil prostor Koprčanom, ki prav tako niso bili prepričljivi. "Šli smo v popolno tveganje, da zanetimo iskrico. Predvsem pa, da ljudem, ki nas spremljajo, pokažemo odziv. Večja težava kot v izgubljenih točkah je v tem, da navijači izgubljajo potrpljenje, in to bi morali preprečiti. Ko pogledam mesec, dva nazaj, se ne morem otresti občutka, kako smo povsem drugače delovali med pripravami. Igrali smo hitreje, bolj učinkovito. Nismo pozabili igrati, ta ekipa zmore in zna, je pa nastopil težek psihološki trenutek, ki bremeni fante. Manjka nam boljši odziv. Očitno nisem na ustrezen način ekipi vlil poguma," je dejal Krznar. Kako se bo Maribor pobral iz krize? "Verjeti moramo vase. Nihče drug kot slačilnica nas ne bo izvlekel. Pomoči z nebes ne bo. Moramo strniti vrste, biti modrejši pri izbiri ekipe. Zdaj potrebujemo večjo mero odločnosti, pogumne igralce. Verjamem, da jih imamo," je prepričan Krznar.

Igor Napast

"Koper še ima rezerve"

"Zelo solidna tekma z naše strani. Začeli smo hrabro, želeli smo igrati. Naša ekipa ima še ogromno rezerv. Težko bi rekel, da sem pred sezono pričakoval, da bomo v začetku sezone tako uspešni, sem pa kot športnik v to verjel. Poleti smo pripeljali ogromno novih igralcev, ki so se morali uigrati, a bil sem prepričan, da imamo ogromno kvalitete. Vsak, ki nas želi premagati, se mora zelo potruditi. Ne bi pa delal evforije. Na dobri poti smo, a daleč od cilja," je dejal Zoran Zeljković, trener Kopra, ki je na drugem mestu preskočil Olimpijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta