Nizozemska zveza potrdila nastop Marcela Hirscherja v Söldnu

STA, A.L.
22.10.2024 17:14

Sloviti alpski smučar Marcel Hirscher bo nastopil na nedeljski uvodni veleslalomski tekmi svetovnega pokala v sezoni 2024/25 v avstrijskem Söldnu, je danes sporočila nizozemska smučarska zveza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Hirscher se je upokojil 2019, a se je letos odločil, da se vrne na bele strmine in zastopa barve Nizozemske, domovine svoje matere.

Petintridesetletni Hirscher je bil pred upokojitvijo pravi "stroj za zmage". Med letoma 2012 in 2019 je v dresu avstrijske reprezentance osvojil osem zaporednih velikih kristalnih globusov v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Na tekmah svetovnega pokala je skupno dosegel 67 zmag, od tega 32 v slalomu, 31 v veleslalomu, tri v paralelnem slalomu in eno v superveleslalomu.

V svoji bogati karieri je na zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pyeongchangu 2018 osvojil tudi dve zlati olimpijski kolajni v veleslalomu in kombinaciji, v svoji zbirki ima tudi osem odličij najbolj žlahtnega leska s svetovnih prvenstev v Schladmingu 2013, Beaver Creeku 2015, St. Moritzu 2017 in Aareju 2019.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta