NK Maribor o štajerskem derbiju: Klub je poskrbel za varnost

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
08.10.2024 13:55

V NK Maribor so se odzvali na dogodke po nedeljski tekmi proti Celju, ko je skupina navijačev vdrla na igrišče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Viole so se odpravile proti severni tribuni, kjer so bili celjski navijači.
Sašo Bizjak

V NK Maribor so se odzvali na dogodke po nedeljskem štajerskem derbiju proti Celju, ko je skupina navijačev takoj po tekmi vdrla čez ogrado in se preko celega igrišča odpravila do severne tribune, kjer so bili nastanjeni pristaši Celja. V klubu so poudarili, da so tekmo 11. kroga prve lige organizirali v skladu z odločbo mariborske upravne enote. "Zaključna poročila uradnih oseb so zabeležila ustrezno delovanje varnostne službe in rediteljev. S poudarkom, da je klub poskrbel za varnost uradnih oseb ter udeležencev," so na naša vprašanja odgovorili v NK Maribor.

Dodali so, da so po ustaljeni praksi že pred koncem tekme opravili vse potrebno, da bi po zadnjem sodniškem žvižgu zagotovili varen prehod uradnih oseb z igrišča. "Vmesno dogajanje ni nakazovalo, da bi se lahko obetali kakršnikoli izgredi. Kljub prisotnosti obeh navijaških skupin povečanih tenzij med njima ni bilo mogoče zaznati. Nekaj navijačev z vzhodne tribune je po tekmi priteklo na igrišče, odzvali smo se in z varnostniki zavarovali uradne osebe (sodnike in gostujočo ekipo), čeprav je bil namen navijačev zgolj provokacija gostujoče navijaške skupine," svoje videnje dogodkov predstavljajo v klubu.

Člani navijaške skupine Viole so se praktično neovirani odpravili najprej do severne tribune in nato še nazaj. "Do fizičnega stika ni prišlo, kratko soočenje je bilo hitro prekinjeno, navijači so zapustili stadion. Zadeva ni ušla nadzoru in vsi udeleženci tekme so prizorišče zapustili brez morebitnih nevšečnosti, kar je izpostavljeno tudi v poročilu o celotnem dogajanju v Ljudskem vrtu," so nam še odgovorili v NK Maribor.

Da bo zoper organizatorja uveden postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o javnih zbiranjih, so nam v ponedeljek sporočili z mariborske policijske uprave, vijoličaste pa najbrž čaka tudi kazen disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije. Ta je zgolj v tej sezoni Mariboru zaradi neprimernega vedenja navijačev naložil za 12.250 evrov glob, največ, 9700 evrov, za izgrede na večnem derbiju proti Olimpiji v šestem krogu, hkrati pa za dve domači tekmi zaprl južno tribuno, na kateri so običajno nastanjene viole. To kazen so v Ljudskem vrtu "odslužili" ravno minulo nedeljo. Bodo pa zdaj ponovno pod drobnogledom disciplinskega sodnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta