Odbojka: V Hočah igrala le ena ekipa

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
18.11.2023 22:27

Odbojkarice Formisa v tekmi državnega prvenstva niso bile dorasle ekipi Nove KBM Branika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neja Vidali je le redko prebila blok Nike Milošič.
Sašo Bizjak

Kot je bilo pričakovati, odbojkarice Formisa Rogoze Hoče v tekmi 9. kroga državnega prvenstva v hoški športni dvorani niso bile kos ekipi Nove KBM Branika Maribor. Gostje so bile veliko boljše, kar kaže tudi rezultat 3:0 (25:17, 25:15, 25:16).

"Seveda nismo pričakovali, da bi lahko presenetili mariborsko ekipo, sem pa pričakoval boljšo igro naših deklet. Mariborčanke so igrale vso tekmo zavzeto in temu ustrezen je tudi rezultat. Upam, da bomo v prihodnjih tekmah igrali boljše in tudi osvajali točke," je povedal trener Formisa Miloš Milić.

V uvodnem nizu je bila pobuda ves čas na strani Mariborčank, ki so vodile od začetka do konca niza. Njihova igra je bila zanesljiva v obrambi in učinkovita v napadu, začetni udarci pa zelo neugodni za tekmice, ki so imele veliko težav s sprejemom. Sredi niza so gostje povedle 15:9, nato pa stopnjevale ritem igre in pri vodstvu 22:13 je bilo jasno, da bodo osvojile niz.

Bankirke tudi v nadaljevanju tekme niso popuščale, še naprej so ohranjale visoki ritem igre, domača ekipa pa je le na trenutke prikazala dobro igro, kar pa ni bilo dovolj, da bi se enakovredno kosala z gostjami. Po vodstvu Mariborčank 10:2 so rogoško-hoške odbojkarice zaigrale za spoznanje boljše, osvojile nekaj točk zapored, toda naleta tekmic do konca niza niso uspele zaustaviti.

V tretjem nizu so si Mariborčanke privoščile (pre)več napak, kar so gostiteljice s pridom izkoristile in se do sredine niza enakovredno kosale z njimi. V nadaljevanju pa je prišla do veljave tudi večja izkušenost mariborske vrste, ki je tekmo mirno pripeljala h koncu.

V ekipi Formisa je Alja Maučnik dosegla 7 točk, Tinkara Šteharnik 6, v ekipi Branika pa Isa Ramić 15, Iza Mlakar 13 in Nika Milošič 8.

"Ne glede na to, da je ekipa Formisa kakovostno slabša od naše, smo tekmo vzeli resno in zavzeto od prve minute. Z igro naših deklet sem zadovoljen, tu in tam so naredile kakšno napako preveč, a verjamem, da jih bo v naslednjih tekmah manj," je dejal trener odbojkaric Branika Tilen Kozamernik. "Naša igra ni bila na pričakovani ravni, imam občutek, da smo tekmo začeli bojazljivo in s preveč spoštovanja do Mariborčank. V prihodnjih tekmah bodo naše tekmice po kakovosti igre bolj primerljive z nami in upam, da bomo v tekmah z njimi tudi točkovno uspešne," je povedala kaptanka Formisa Žana Ivana Halužan Sagadin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta