Bankirke vknjižile (pričakovane) točke

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
04.11.2023 20:24

Mariborske odbojkarice v tekmi 7. kroga državnega prvenstva brez večjih težav opravile z ekipo Luke Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčanke so odlično igrale v bloku. 
Igor Napast

Za odbojkaricami Nove KBM Branika je ena manj zahtevnih tekem državnega prvenstva. V 7. krogu brez večjih težav odpravile ekipo Luke Koper, rezultat 3:0 (25:18, 25:15, 25:12) pa zgovorno kaže na kakovostno razliko med štajerskimi in primorskimi odbojkaricami.

Toda začetna šesterka gostiteljic, Iza Mlakar, Ronja Štampar, Tali Lekše, Nika Milošič, Isa Ramić, Andrea Tišma - v igro je kot prosta igralka vstopala Urška Cikač - je zaigrala slabo, brezidejno, z napakami v obrambi in napadu, tako da so gostje nekaj časa celo vodile. Šele sredi niza se je domača šesterka "prebudila" in zaigrala občutno boljše, si v treh štirih minutah priigrala prednost petih točk in jo do konca niza še povišala.

"V uvodnih minutah prvega niza naša igra ni bila takšna, kakršne smo si želeli, v nadaljevanju pa je bila veliko boljša. Zmaga povečuje naš optimizem pred nadaljevanjem prvenstva, ko nas čaka še veliko zahtevnih tekem, v katerih bomo morali potrjevati dobro pripravljenost," je povedala Tali Lekše.

Iza Mlakar, ki je v uvodnem nizu dosegla osem točk, je bila tudi v nadaljevanju tekme učinkovita. Domala vsak napad je končala s točko, z učinkovito igro v napadu pa sta se ji pridružili Tali Lekše in Isa Ramič. Po začetnem vodstvu 5:0 je prednost bankirk sredi niza narasla na osem točk, ob koncu niza pa na deset. V uvodnih minutah tretjega niza je v mariborski vrsti malo zaškripalo, toda v nadaljevanju so dekleta trenerja Tilna Kozamernika spet ujela ritem igre in zagospodarila na igrišču. Po rezultatu 10:8 so z delnim izidom 11:3 povedle 21:11, nato pa tekmo mirno pripeljale h koncu.

"Opazna je bila razlika v kakovosti. Zadovoljen sem z igro naših deklet in zmaga je dober obet pred tekmo proti novogoriški ekipi GEN-I, ki bo zelo pomembna za nas," je dejal Tilen Kozamernik. "Igrali smo brez dveh odbojkaric prve šesterke, a bi tudi z njima bili težko kos Mariborčankam, ki so prikazale zelo dobro igro," je izjavil trener Koprčank Marko Kalc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta