Nocoj v Hočah medsosedski odbojkarski obračun

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
18.11.2023 06:00

Odbojkarice Formisa in Branika bodo tekmo 9. kroga državnega prvenstva začele ob 19. uri

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejo Vidali in soigralke danes čaka težko premostljiva ovira.
Igor Napast

Odbojkarice Formisa Rogoza Hoče, ki jim v prvenstvu ne gre najbolje od rok - v osmih tekmah so dvakrat zmagale in šestkrat izgubile - danes spet čaka zahtevna preizkušnja, v kateri bodo težko izboljšale izkupiček zmag in dosežnih točk. Na tekmi 9. kroga državnega prvenstva se bodo v medsosedskem obračunu v hoški športni dvorani pomerile z ekipo Nove KBM Branika, ki se lahko pohvali s precej večjo bero zmag in točk od tekmic. Bankirke so namreč šestkrat zmagale, dvakrat izgubile in so na lestvici druge.

Rogoško-hoške in mariborske odbojkarice so se v letošnjem prvenstvu že spoprijele, na tekmi 2. kroga v Lukni so Mariborčanke zmagale s 3:0 (26:24, 25:15, 25:18). "Mariborčanke so favoritinje. Imajo bolj kakovostno in tudi bolj izkušeno ekipo v primerjavi z našo, ki jo je poleti zapustilo osem igralk, med njimi tudi Nika Milošič, Žana Godec in Julija Grubišić Čabo, ki so bile nosilke igre, edina novinka s prvoligaškimi izkušnjami v ekipi pa je Neja Vidali. Čaka nas trd boj za obstanek v ligi. Verjamem, da se bodo mlade igralke sposobne kosati z ekipami v spodnjem delu lestvice in da po prvem delu prvenstva osvojimo vsaj šesto mesto," je povedal trener Formisa Miloš Milić: "Ekipi Branika se bomo zoperstavili z vsemi močmi. Verjamem, da bodo naše odbojkarice zaigrale borbeno in razbremenjeno ter tudi z željo po dokazovanju. Tekmic se ne bojimo. Vemo, kakšne kakovosti so. To bi lahko bil dodaten motiv za naše mladenke, da pokažejo najboljšo igro, ki jo zmorejo."

V taboru mariborskega kluba mirno pričakujejo spopad s sosedami. Igralke se zavedajo, da je kakovost na njihovi strani, kar je velika prednost. Z njihovim mnenjem se strinja tudi trener Tilen Kozamernik: "Igra naše ekipe je v vzponu, vedno bolj sem zadovoljen z njo, zato v Hoče potujemo po zmago. Tekmic ne podcenjujemo, medsosedski obračuni so velikokrat nepredvidljivi. Na voljo imam vse igralke. Upam, da bo večina tudi dobila priložnost za igro."

Drugi pari 9. kroga, danes, ob 14. uri: GEN-I - Šempeter; ob 18.30: Luka Koper - Grosuplje; ob 20. uri: Ankaran - Calcit.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta