Odbojkarjem Calcita prva lovorika lige Mevza

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.03.2024 20:44

Kamniška ekipa je v finalu turnirja v avstrijskem Pliberku s 3:1 premagala mariborski i-Vent.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkar Calcita Lazaro Brunet je bil najboljši igralec finalne tekme.
Sašo Bizjak

Odbojkarji ljubljanskega ACH so s trinajstimi naslovi zmagovalca srednjeevropske lige Mevza daleč pred drugimi klubi. Rekorderji po številu zmag so se v letošnji sezoni odpovedali igranju v tej ligi, s čimer sta se v vlogi favoritov v boju za lovoriko znašla preostala slovenska kluba v ligi Mevza, Calcit Kamnik in i-Vent Maribor. To sta kluba potrdila tudi v prvem delu tekmovanja, saj sta si zagotovila igranje med štirimi najboljšimi ekipami na dvodnevnem sklepnem turnirju konec tedna v Pliberku v Avstriji.

Prvi tekmovalni dan sta bili polfinalni tekmi, ki sta prinesli veselje v oba slovenska kluba, saj sta se uvrstila v finale. Kamničani so s 3:0 (25:17, 25:19, 25:16) premagali slovaški klub Spartak Myjava, Mariborčani pa s 3:2 (26:28, 22:25, 25:18, 25:19, 15:12) avstrijski klub Zadruga Aich/Dob, ki je bil tudi prireditelj turnirja. Medtem ko so si Gorenjci dokaj gladko priigrali finale, so imeli Štajerci trnovo in naporno pot. Zadruga je v dvorani Jugend&Familiengästehaus v Pliberku ob podpori več kot 700 glasnih navijačev v nizih povedla 2:0, v nadaljevanju pa so se Štajerci razigrali in s preobratom spravili tekmeca na kolena. Rok Bračko je dosegel 24 točk, Connor McConnell 21, Janž Janez Kržič pa 12, od tega pet z blokom.

Finalni obračun se je končal z zmago odbojkarjev Calcita s 3:1 (25:17, 25:17, 23:25, 25:15). Utrudljiva sobotna tekma je na mariborskih odbojkarjih pustila posledice in Kamničani so v nedeljo dokaj prepričljivo dobili prvi in drugi niz. V obeh so vodili od začetka do konca in glede na igro je bilo pričakovati, da bodo dobili še tretjega. Toda Mariborčani se niso predali, osvojili so tretji niz in prižgala se je iskrica upanja, da bi se morda ponovila zgodba s sobotne polfinalne tekme. Vendar se je ekipa Calcita v četrtem nizu spet razigrala, dobila niz in tekmo in se prvič ovenčala z lovoriko lige Mevza. 

Prvo ime tekme je bil odbojkar Calcita Lazaro Brunet, ki je dosegel 26 točk, pri i-Ventu pa so jih Rok Bračko, Connor McConnell in Žiga Donik dosegli po 13.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta