Odbojkarji za OI v Parizu: Zadnje tri tekme odločilne

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.09.2023 18:50

To soboto bodo slovenski odbojkarji na Japonskem začeli kvalifikacije za prvo uvrstitev na olimpijske igre

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Vinčić ni le odličen podajalec, uspešno igra tudi v bloku.
EPA

Po vrnitvi z evropskega prvenstva, na katerem so osvojili bronasto kolajno, in nekajdnevnih pripravah v Ljubljani so slovenski odbojkarji danes zjutraj odpotovali v Tokio, kjer jih čez teden dni čaka kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu.

"V zadnjih dneh smo veliko časa namenili regeneraciji in z veliko pozornosti skušali pri delu v fitnesu in dvorani kar najbolj napolniti baterije fantov po napornem prvenstvu stare celine. Po prihodu na Japonsko se bo začel nov teden s popolnoma novim ritmom. Motivacija pri fantih ni vprašljiva niti za trenutek, vsi od nekdaj čakajo na ta trenutek," je ob pogledu na izziv, ki ekipo čaka v Aziji, dejal selektor Gheorghe Cretu.

"Vemo, kakšni tekmeci nas čakajo. Z nekaterimi smo se tudi že pomerili. Veliko bo odvisno od mentalne stabilnosti, telesne pripravljenosti in potrpežljivosti v igri. S tehnično-taktičnega stališča tekmecem ne bomo smeli dajati daril, morali se bomo boriti za vsako žogo in jim tako kar najbolj oteževati pot do vsake točke. Zavedamo se tudi, da lahko v obrambi dobro odigramo z blokom, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti. Tem stvarem bomo v preostalih dneh do začetka turnirja dajali največji poudarek," je dodal romunski strateg na slovenski klopi.

Slovenci bodo v skupini B nastope začeli v soboto, 30. septembra, proti Tuniziji, naslednji dan jih čaka tekma proti Turčiji, po dnevu premora pa še proti Finski in Egiptu. Sledil bo novi dan premora, nato pa se bodo zapovrstjo udarili z ZDA, Japonsko in Srbijo. Na olimpijske igre se bosta uvrstili dve najboljši ekipi.

"Težko je reči, kakšen razpored tekem bi nam najbolj ustrezal, zagotovo pa bo vsaka tekma najbolj pomembna. Iz dneva v dan bomo razmišljali o tem. Zadnje tri tekme bodo na papirju najzahtevnejše in bodo najbrž odločale o olimpijski vozovnici. A tudi do takrat bo treba delo opraviti na najvišji ravni. Upam, da se kakšen nepotreben stres ne bo pojavil že prej," je povedal podajalec Dejan Vinčić, ki bo na tem igralnem mestu v Tokiu nosil največje breme, potem ko Gregor Ropret po poškodbi gležnja v Rimu še ni dovolj okreval za igro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta