(ODZIVI) Ante Šimundža: Vesel sem, da nismo izgubili, nisem pa zadovoljen, kako smo igrali

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
05.08.2024 13:37

Preden so se posvetili pripravi za evropski obračun proti Vojvodini, so nogometaši Maribora iztržili (le) remi proti Bravu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Da je rezultat pravičen, ocenjuje strateg vijoličastih.
Sašo Bizjak

Dvoboj slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah za konferenčno ligo ni dal zmagovalca. Z remijem 1:1 se je končal dvoboj tretjega kroga prve lige med Mariborom in Bravom v Ljudskem vrtu. "Zahtevna tekma, v kateri bi lahko zmagali, a tudi izgubili. Mi smo imeli priložnosti, oni so jih imeli, na koncu je rezultat najbolj pravičen," je o izkupičku dejal trener nogometašev Maribora Ante Šimundža.

Njegovo moštvo je dobilo prvi polčas, Etienne Beugre je izkoristil priložnost v 18. minuti, Ljubljančane pa je v igro vrnil Martin Pečar s strelom z roba kazenskega prostora v 61. minuti. "Imeli smo prednost, zavedali smo se težav, ki jih imamo, in tega, kako igra nasprotnik. Prepoceni, malo nesrečno smo dobili zadetek. Ravno v tej coni veliko delamo, zato bi zadetke lahko preprečili. V določenih delih tekme smo bili premalo hrabri v igri v napadu. Dostikrat so nas s presingom prisilili v zadevo, ki nam ne odgovarja, ko pa smo se tega rešili, smo bili prepočasni, ustavili smo se. Ko smo postali hitrejši, jih prisilili, da se branijo, smo prišli do priložnosti. Imamo določene težave, igralci se vračajo po poškodbah, igralci, ki so prišli kasneje, še niso na fizični ravni, ki jo želimo, a to so naše stvari. Veseli me, da nismo izgubili, nisem pa zadovoljen z načinom, kako smo igrali," je bil realen Šimundža.

Po poškodbi se je na igrišče vrnil Hilal Soudani.
Sašo Bizjak

Vijoličasti v finišu tekme niso bili brez priložnosti. Povratnik po poškodbi Hilal Soudani je stresel prečko, po (vnovičnem) vodstvu je zadišalo tudi, ko je z levega krila udaril Marko Božić. "Po 1:1 smo trznili, vedeli smo, da moramo vložiti več truda. Preklopili smo, imeli smo priložnosti, a ni šlo. Zadnjih 30 minut smo napadali, a te priložnosti moramo izkoristiti," je opisal 26-letni krilni napadalec, ki je v nedeljo začel na klopi, v igro pa vstopil v 72. minuti. "Na žalost nismo nadaljevali serije. Vsi smo pričakovali, da bomo izkoristili priložnosti na koncu tekme, a jih nismo. Z rezultatom ne moremo biti zadovoljni, je pa pomembno, da po evropski tekmi nismo izgubili," je še povedal Božić.

Mariborskim navijačem se je prvič predstavil novinec Orphe Mbina.
Sašo Bizjak

Tudi Bravo, ki je svoje popotovanje do konferenčne lige zaključil v drugem predkrogu proti Zrinjskemu, bi se lahko dokopal do polnega izplena. Vratar Maribora Ažbe Jug je imel veliko dela, da je ustavil poskusa Milana Tučića in Marka Španringa. V taboru 16-kratnih slovenskih prvakov so pred tekmo poudarjali, da še ni čas za razmišljanje o dvoboju z novosadsko Vojvodino, ki bo na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Ljudskem vrtu gostovala v četrtek, je pa Šimundža nekoliko spremenil enajsterico. Na klopi je ostal Josip Iličić, na krilih sta zaigrala Niko Grlić in Redwan Bourles, v napadu sta kombinirala Arnel Jakupović in Etienne Beugre, na levi bok se je postavil Gregor Sikošek … "To je nekaj normalnega v nogometu. Saj zato smo trenerji, da se s tem spoprimemo in skušamo najti čim boljše rešitve. Pri Sikiju se vidi, da je bil dalj časa odsoten, to je bila prva tekma, ki jo je začel v prvi postavi. Po takšni poškodbi potrebuješ čas, da se vrneš v ritem. Veseli me povratek Soudanija, njegova izjemna energija. Tudi Niko je prišel do zelo lepe priložnosti. Take tekme so pomembne, da igralci pridejo do izkušenj, po tem, kar vidim na treningih, pa vseeno mislim, da niso bili na nivoju, ki so ga sposobni," je o prispevku nogometašev, ki običajno niso v ospredju, dejal šef vijoličaste slačilnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta