(ODZIVI) Benjamin Šeško se ni odrekel četrtfinalu lige prvakov: Moramo vztrajati in iztržiti več

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
14.02.2024 11:45

Slovenski napadalec je zadel, a Leipzig je ostal brez zmage proti Realu na prvi tekmi osmine finala lige prvakov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radečan je bil najnevarnejši adut Leipzigove napadalne vrste.
Reuters

Branilec naslova in najuspešnejši klub v tekmovanju sta si nabrala prednost na prvih tekmah osmine finala lige prvakov. Aktualni prvak Manchester City je s 3:1 slavil v Köbenhavnu, bolj na tesno pa je šlo v Leipzigu, kjer je 14-kratni zmagovalec, madridski Real, slavil z 1:0.

Ni dosti manjkalo, da bi se v Nemčiji razpletlo drugače. Že v drugi minuti je Benjamin Šeško z glavo pospravil žogo v mrežo. Slovenec ni bil v prepovedanem položaju, je pa sodniška ekipa iz BiH po VAR-pregledu ocenila, da je Benjamin Henrichs, ki se sicer ni dotaknil žoge, v prepovedanem položaju oviral vratarja Andrija Lunina, in gol razveljavila. "Nisem bil zraven sodnika. Ne vem, kaj se je zgodilo. Niti gola še nisem videl," o sodniški odločitvi po tekmi ni želel preveč razpredati 20-letni napadalec, ki je šele tretjič v sezoni, a hkrati tretjič na zadnjih štirih tekmah za Leipzig igral od prve do zadnje minute.

Reuters

Pa to ni bila edina priložnost za prvega topnika Kekove izbrane vrste. Šeško je bil najnevarnejši napadalec nemških rdečih bikov, a mimo Ukrajinca na čelu obrambe Madridčanov ni šlo. "Moramo vztrajati. Še ena tekma je in na njej moramo iztržiti več. Vesel sem, da sem prihajal v take položaje, zdaj pa je na meni, da jih v prihodnje izkoristim, zaključim, kar je zelo pomembno za ekipo in za zmage," je ocenil nekdanji član Domžal in Salzburga, ki je dvoboj z Realom že razglasil za najpomembnejšega v svoji (dosedanji) karieri. "Igrali smo res dobro in pokazali, da imamo veliko kvalitete. Ni se nam izšlo. Upam, da bo boljše na drugi tekmi. Verjeti moramo, da še imamo možnosti za napredovanje," se Šeško kljub porazu na prvi tekmi četrtfinalu še ni odrekel.

Podobno razmišlja trener Leipziga Marco Rose, ki je drugega Slovenca v moštvu, Kevina Kampla, na igrišče poslal v 90. minuti. "Moja ekipa je bila pogumna. Dobro smo v igro implementirali veliko stvari, ki smo jih pripravili, kot je podvajanje na Viniciusu. Po odmoru smo dobili gol, ki je bil kot iz sanj, saj smo mu pustili res malo prostora. Tak gol moramo sprejeti. Imeli smo dobre priložnosti po tem, lahko bi bili bolj učinkoviti," je dejal 47-letni strateg. In dodal: "Real je v boljšem položaju pred povratno tekmo, a odpotovali bomo v Madrid in poskusili vse. Želimo biti najtežji možen nasprotnik."

Gostje so se do zmage dokopali v 48. minuti. Brahim Diaz je slalomiral med branilci Leipziga, nato pa z zavitim diagonalnim strelom z levico matiral še vratarja Petra Gulacsija. "Sem igralec instinkta. Sem pa dvignil glavo, videl, v kakšnem položaju je Vinicus, pomislil na podajo, a sem se odločil za strel in obrestovalo se je. Poškodba je posledica trka, a mislil sem, da je še slabše, zato sem šel z igrišča. Bomo videli, ali bodo testi potrdili, da ni prehudo," je povedal 24-letni napadalni vezist, ki je z nastopom zaključil v 84. minuti, tik zatem, ko je imel Šeško izenačenje na desnici, a ga je še enkrat več ustavil Lunin.

Brahim Diaz je na začetku drugega polčasa zlomil nemško obrambo.
Reuters

"To je bila težko prigarana zmaga, a v ligi prvakov je vedno tako. Še posebej v Nemčiji. To je bila prava bitka, a vedel sem, da je moja ekipa v igri. Dobro smo se branili, čeprav so nam manjkali pomembni igralci," je ocenil trener Reala Carlo Ancelotti, ki je zaradi poškodb med drugim pogrešal z 20 goli najučinkovitejšega posameznika v ekipi Juda Bellinghama in branilca Antonia Rüdigerja.

Italijan se zaveda, da je prednost minimalna in da bo vozovnico za četrtfinale treba potrditi na povratni tekmi v Madridu 6. marca. "Všeč mi je bilo, kako nevarni smo bili iz protinapadov. Iskreno, lahko bi dosegli še kak gol. Po drugi strani pa bi tudi Leipzig iz tega zlahka potegnil remi. Lunin je imel odlično tekmo, mogoče najboljšo, odkar je z nami. Redni nastopi so mu dali samozavest," je zaključil don Carlo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta