(ODZIVI) Krznar po vrtiljaku čustev v Mariboru prevzel vodilno moštvo. Kolotilo: Krznar je bil prvi izbor

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.10.2023 19:01

Deset dni po slovesu od Ljudskega vrta je Damir Krznar danes prvič vodil trening Celja. Predsednik NK Celje Valerij Kolotilo je dejal, da si trener v najboljšem klubu zasluži najboljše (finančne) pogoje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Ko imaš za sabo takšno upravo in takšne ljudi, ki vedo, kaj delalo, je trenerju in igralcem lažje," je ob prihodu v Celje dejal Damir Krznar.
Igor Napast

Po dobrem letu vodenja vijoličastih (na 54 tekmah je vpisal 27 zmag, 13 remijev in 14 porazov) je bil hrvaški trener Damir Krznar le dober teden brez kluba. Že v ponedeljek je za Ekipo SN potrdil, da bo sedel na klop vodilnega moštva prve lige in na Stadionu Z'Dežele kot snovalec taktike nasledil Alberta Riero, ki je danes že treniral Bordeaux, francoskega drugoligaša.

S Krznarjem sta v knežje mesto prišla tudi pomočnik trenerja Mihael Mikić in analitik Vedran Attias. Danes je Hrvat prvič na treningu vodil Celjane, še pred tem je na novinarski konferenci spregovoril za predstavnike medijev. "Lepo, da se naša zgodba (v slovenskem nogometu, op. p.) nadaljuje. Po vožnji na vrtlijaku čustev v Mariboru smo s pomočnikom in analitikom načrtovali premor. Ko pa se je pokazala možnost, da prevzamemo vodenje Celja, ki ima visoke ambicije, nismo ostali imuni. Odločitev je bila hitra in enoglasna. Spoštujemo vse, kar Celje dela in je delalo v zadnjih letih. Uvideli smo, da lahko tukaj uspemo z našo miselnostjo. Razlog, da smo prišli sem, je tudi slovenska liga, na katero smo se navezali, v njej rasli in v katero se z veseljem vračamo," je uvodoma dejal Hrvat. Kaj je še povedal na predstavitvi?

Če ima Celje največje ambicije v ligi: "Razumljivo je, da jih ima, tudi glede na pozicijo na lestvici. Pričakovanja so, da se prvo mesto zadrži."

Če bo spreminjal filozofijo Alberta Riere: "Noro bi bilo menjati ali rušiti strukturo, ki funkcionira. Naše ideje so podobne Rierinim. Kopiranje ne pride v poštev, saj ne poznamo podrobnosti njegovega delovanja. Zagotovo pa je postavil stabilno podobo ekipe, ki ima energijo in zmagovalno mentaliteto in na nas je, da to zadržimo. Počasi pa bomo lahko spreminjali nekatere principe v igri, da bo to lahko uresničljivo za celotno ekipo."

Igor Napast

Če je Rieri v Bordeaux poslal sporočilo v zvezi z Žanom Vipotnikom: "Verjamem, da se bo Žan vsilil Rieri in da bosta dobro sodelovala, saj sem tudi jaz z njim dobro delal."

O tem, da ima Celje preveč kvalitetnih igralcev, kot je govoril Riera: "Strinjam se. Gre za koncentracijo kvalitetnih igralcev, kar je velik plus. Na nas je, da sestavimo kocke ter da kvaliteto razporedimo v pravem trenutku na pravo mesto."

O tem, kdo bo glavni konkurent za naslov: "Olimpija, Koper in Maribor. Med temi ekipami se bo ob Celju bil boj za prvaka. Naš cilj je osvojiti naslov prvaka, morda tudi dvojno krono, to so tudi klubski cilji. Novi trener mora slediti tem ambicijam, ki so realne."

Če čuti pritisk, ker je javnost skeptična, saj se v Mariboru ni izkazal: "Težko je zadovoljiti želje vsakega posameznika. Redko so v konsenzu tisti, ki so za tebe ali proti tebi. Pritisk je nekaj, kar nas žene naprej ter nas motivira. Špekulacije so lahko tudi veter v jadra, da dokažete, da temu ni tako."

O razhodu z Mariborom, prostih dneh in hitrem dogovoru s Celjani: "Zgodba z Mariborom je za nami, o tem je bilo povedano vse. Osredotočeni smo na Celje. Kmalu po klicu iz Celja in izkazanem interesu se je vse poklopilo. Zahvaljujem se upravi s predsednikom Valerijem Kolotilom, da smo se hitro in z lahkoto dogovorili. To je bil lažji del posla, sledi težji del, da ohranimo Celje na poziciji, ki si jo zasluži."

Igor Napast

O izgubi Aljoše Matka: "Poškodbe so del nogometa. Izgubili smo ga za daljše obdobje. Toda v kadru je veliko kvalitetnih igralcev in poskušali ga bomo nadoknaditi. To je draž trenerskega posla, da hitro reagiraš in najdeš novega nosilca igre."

O tem, ali je imel več ponudb, saj so se zanj pred tedni zanimali Ferencvaroš, Dinamo in Rijeka: "Te ponudbe so prišle, ko sem imel pogodbo. Če nekomu dam besedo, dogovor spoštujem do konca. Ko smo se pogovarjali s Celjem in še pred tem, je bilo tudi nekaj drugih ponudb, toda te v tem trenutku niso bile konkurenčne celjski. Ob morebitnih ponudbah te posredujem do športnega direktorja, saj odloča on."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta