Trenerske menjave: Krznar "nepričakovano hitro" do nove službe

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.10.2023 19:30

Jutri bo po napovedih vodstva kluba s Stadiona Z'dežele kot novi trener Celjanov predstavljen Damir Krznar. Olimpija še išče zamenjavo za Joaa Henriquesa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Res smo hitro našli novo službo. Lahko bi celo rekel, nepričakovano hitro," je za Ekipo dejal Damir Krznar, novi trener Celja.
Nk Celje

Še v soboto je Celjane ob zmagi nad Bravom z 2:1 s klopi vodil Albert Riera, ki je moštvo prevzel tik pred začetkom sezone, 20. julija, v ponedeljek pa je odjeknila vest, da je Španec zapustil Slovenijo, saj si ga na mestu trenerja želi francoski drugoligaš Bordeaux. Klub Žana Vipotnika bo Celju za trenerski prestop Španca plačal kar 600 tisoč evrov, je objavil dobro obveščeni italijanski novinar Fabrizio Romano. "V Sloveniji se je dokazal kot dober trener z dobrim karakterjem in zmagovalno miselnostjo," je na zboru reprezentance na Brdu pri Kranju o svojem bodočem trenerju dejal Vipotnik. "Albertu se klub zahvaljuje za opravljeno delo in mu želi vse najboljše v nadaljnji karieri," pa so v slovo Majorčanu na spletni strani kluba zapisali Celjani.

V knežjem mestu pa niso stali križem rok, sinoči so objavili, da bo vodilno ekipo prvenstva vodil Damir Krznar, ki je pretekli teden ostal brez službe v Ljudskem vrtu, kjer ga je zamenjal Ante Šimundža. "Res smo (s pomočniki, op. a.) hitro našli novo službo. Lahko bi celo rekel, da nepričakovano hitro. V načrtu smo imeli, da malce pritisnemo na zavoro, zbistrimo misli, zberemo vtise in vidimo, kje, kako naprej. A Celje, še posebej zdaj, ko smo spoznali slovensko ligo, je za nas odlična opcija, zato smo se hitro dogovorili. Celje je ekipa, ki meri na naslov prvaka. Poznamo kakovost ekipe, zato je bil meni in mojemu strokovnemu štabu seveda Celje kot potencialen nov klub izjemno zanimiv. Klica iz Celja nismo mogli ignorirati. Vesel sem, da imamo nov klub, pred nami je nov velik izziv," je za EkipoSN še pred uradno objavo dejal Damir Krznar.

Predsednik NK Celje Valerij Kolotilo je v izjavi za Televizijo Slovenija in Sportklub povedal, da pogodba s Hrvatom še ni podpisana, da pa je dogovor z 51-letnikom iz Zaboka sklenjen ter da bodo kmalu urejeni tudi papirji. "Zame je eden najboljših trenerjev na področju nekdanje Jugoslavije. Dobro je delal v Dinamu Zagreb, ki je ena od najboljših ekip s tega področja, dobro je delal tudi v Mariboru, upam, da bo še bolje delal v Celju," je dejal Kolotilo, ki je prepričan, da ima Celje najboljšo ekipo v slovenskem prvenstvu, menjava trenerja pa bo še dodatna prednost za moštvo, ki je v tej sezoni v prvi ligi najbolj prepričljivo.

Prvi mož Celja je še dejal, da so imeli po odhodu Riere na Stadionu Z'dežele več kot deset kandidatov za mesto glavnega trenerja. "Angleži, Italijan, ogromno slovenskih, srbskih in hrvaških trenerjev je bilo na razpolago, odločili pa smo se za Damirja Krznarja," je za Televizijo Slovenija in Sportklub povedal Kolotilo, ki ne vidi težave v tem, da je Hrvat z mediji o svojem dogovoru s Celjani komuniciral še pred uradno objavo celjskega kluba.

Damir Krznar bo tretji trener vodilnih Celjanov v tej sezoni. Priprave z rumeno-modrimi je začel Roman Pilipčuk, a tik pred začetkom prvenstva zgubil službo. Nato je na 17 tekmah Celjane vodil Riera in dosegel 11 zmag, tri remije in tri poraze, le enega od teh v prvenstvu. S Krznarjem v Celje prihajata tudi pomočnik trenerja Mihael Mikić in analitik Vedran Attias, ki sta z dolgoletnim trenerjem Dinama sodelovala tudi pri Mariboru.

V tej sezoni so trenerje menjali že pri Muri, kjer je Dejana Grabića nasledil Vladimir Vermezović, v Domžalah, od koder je v zameno za odškodnino v Sarajevo odšel Simon Rožman, nadomestil pa ga je Dušan Kosić, in v Mariboru, ki je Krznarja zamenjal s Šimundžo. Tudi v Olimpiji bi med reprezentančnim premorom lahko prišlo do spremembe snovalca taktike moštva, Portugalcu Joau Henriquesu se maje stolček. V minulih dneh večkrat omenjeni Urugvajec Gonzalo Garcia, ki se ga je povezovalo tako s Celjem kot z Olimpijo, naj ne bi bil več blizu Stožic. Direktor zmajev Igor Barišić naj bi si na mestu trenerja aktualnih prvakov želel Igorja Biščana, ki je pred tedni izgubil službo v Dinamu, z zeleno-belimi pa je v preteklosti že osvojil dvojno krono, toda Biščana nova zgodba v Olimpiji po pisanju Ekipe ne zanima.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta