Trenerske rošade tako v Celju kot Olimpiji: Bo Riero zamenjal Krznar? Kdo namesto Henriquesa?

Mi.Da.
10.10.2023 20:15

Da je Albert Riera že bivši trener Celja, so potrdili pri grofih, snovalca taktike nameravajo zamenjati tudi aktualni prvaki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Krznar, kot kaže, ne bo dolgo brez službe. Nekdanji trener Maribora naj bi v Celju zamenjal Alberta Riero.
Andrej Petelinsek

"Lahko potrdim, da smo dobili dobro ponudbo iz Bordeauxa. Tudi Albert Riera si želi oditi. Trenutno se le še dogovarjamo o pogojih za njegov odhod," je v ponedeljkovi oddaji Pod prečko na Sportklubu dejal Valerij Kolotilo, prvi mož Celja. Po pisanju francoskega športnega časnika L'Équipe bo klub iz francoske druge lige, ki je poleti od Maribora odkupil Žana Vipotnika, za prestop španskega trenerja iz Celja v Bordeaux moral plačati med 250 in 500 tisoč evri. Da bo Riera po vodenju dveh slovenskih klubov prevzel francoskega velikana, katerega član je bil kot nogometaš, je objavil tudi novinar Fabrizio Romano, ki je specializiran za nogometne prestope.

Kdo bo vodil Celjane? Kolotilo je dejal, da ne bo govoril o trenerjih, ki imajo pogodbo. Z grofi so povezovali Damirja Krznarja, ki je pred dnevi izgubil službo v Ljudskem vrtu. "Pozna slovensko ligo. Delal je dobro. Tudi igralci so ga dobro sprejeli, a je tako, da še nimam rešitve in ne morem povedati, kdo bo trener Celja," je še povedal predsednik NK Celje. No, po poročanju EkipeSN se je hrvaški strokovnjak že dogovoril za prevzem trenerskega mesta trenutno vodilnega moštva prve lige.

Med kandidati za vodenje ekipe iz knežjega mesta je bil tudi Gonzalo Garcia. Trenerske usluge Urugvajca s španskim potnim listom pa naj bi si hkrati želeli tudi vodilni pri Olimpiji. Garcio, 39-letnik je v trenerski karieri vodil Twente in Istro, so z zeleno-belimi pred meseci že povezovali. Zakaj ga želijo tokrat angažirati pri zeleno-belih? Ekipa in Sportklub objavila, da so se v Stožicah odločili, da prekinejo sodelovanje s trenerjem Joaom Henriquesom.

Joao Henriques je Olimpijo vodil na 21 tekmah, dosegel je devet zmag, štiri remije in osem porazov.
Jaka Gasar/Dnevnik

Portugalec je na klopi zmajev poleti nasledil Alberta Riero, aktualne slovenske prvake je prvič v zgodovini vodil do uvrstitve v skupinski del evropskih nogometnih klubskih tekmovanj, toda predstave zeleno-belih so iz tedna v teden manj prepričljive. Na zadnjih šestih tekmah je Olimpija zmagala le enkrat, v prvenstvu zaseda tretje mesto in za vodilnim Celjem zaostaja šest točk, v skupinskem delu konferenčne lige pa proti Lillu in Slovanu iz Bratislave Ljubljančani niso bili konkurenčni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta