(ODZIVI) Krznar: S to zmago še nismo naredili ničesar. Šoštarič Karić: Potrebovali smo pogovor z violami

Miha Dajčman Miha Dajčman
29.09.2023 07:00

Motivacijski govor viol nogometašem pred tekmo je učinkoval: vijoličasti so v 10. krogu prve lige po preobratu s 3:1 premagali Radomlje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Erico Castro je potrdil zmago vijoličastih in dosegel prvenec za Maribor.
Andrej Petelinšek

Že pred obračunom vijoličastih z Radomljami je bilo v sicer skromno obiskanem Ljudskem vrtu pestro. Maribor ni zmagal na že šestih tekmah, v nedeljo so vijoličasti izgubili tretjič zapored in v iskanju izhoda iz krize 16-kratnih državnih prvakov so se mariborski navijači odločili, da pred tekmo nagovorijo igralce. Okoli deset minut je pred ogrevanjem ekip trajal pogovor viol z nogometaši pred južno tribuno in izkupiček je bil pozitiven. "Mislim, da smo to potrebovali. Vemo, da nas podpirajo v dobrem in slabem. V zadnjem času je bilo več slabih stvari in vedno so stali za nami, peli in nas podpirali. Edini način, da se jim zahvalimo, je, da igramo kot tokrat, da dobimo vsak duel, da se borimo za grb, za klub in za mesto," je o motivacijskem govoru viol dejal Sven Šoštarič Karić.

"Psihološko je bila to zelo zahtevna tekma za nas, že v pripravi na tekmo je bilo težko, prav tako med njo. Dobro smo izvajali načrt, imeli smo enajst strelov na gol v prvem polčasu, a smo na odmor odšli z zaostankom. Imeli smo dovolj modrosti, da smo ekipo med polčasom ojunačili. Sprovocirati smo morali srečo. Ta se nam je pokazala pri prvem golu. Čestitam fantom za reakcijo. Nismo pa s to zmago še ničesar naredili," je po tekmi dejal trener Maribora Damir Krznar, ki se je zahvalil navijačem za podporo. Znova je Hrvat, ki je pred tekmo napovedal, da bodo priložnost dobili igralci, ki se lažje soočajo s pritiskom, v primerjavi z zadnjo tekmo naredil veliko sprememb v prvi postavi - kar sedem. Med kandidati za nastop zaradi poškodbe ni bilo Martina Milca, Arnela Jakupovića, Gregorja Sikoška in Aljaža Antolina (ahilova tetiva), Josip Iličić pa vadi po individualnem programu.

Mariborčani so tekmo začeli bolj zavzeto kot nekaj prejšnjih. So pa imeli prvo priložnost na tekmi Radomljani. Sandi Nuhanović je že v prvi minuti streljal z roba kazenskega prostora, vratar Ažbe Jug ni imel težav. Maribor je med osmo in 15. minuto nanizal štiri velike priložnosti, a ni uspel zadeti, saj je nekaj odličnih obramb prikazal vratar Radomelj Luka Baš. Nalet vijoličastih pa je v 22. minuti prekinil Midžid Sošić, ki je zadel po lepi podaji nekdanjega člana Maribora Dejana Vokića skozi obrambo gostiteljev. Maribor je prejel gol že na deseti tekmi zapored. Viole so nadaljevale glasno podpiranje ekipe in vzklikale "hočemo zmago".

Na odmor so mariborski navijači igralce pospremili z žvižgi. V drugem polčasu pa so vijoličasti le pokazali, da premorejo več kvalitete od tekmeca. V 47. minuti so bili znova blizu gola; Castro je preusmeril podajo Kolarja, pred golovo črto pa je odbil Tin Hrvoj. Tri minute kasneje je vijoličastim le uspelo zadeti. Ignacio Guerrico je podal z leve strani, Marko Božić je streljal in s pomočjo nogometaša Radomelj, ki je preusmeril smer žoge, zadel za 1:1.

Mariborčani so nadaljevali obleganje gola Radomelj. V 58. minuti je po Laušićevi podaji iz kota v kazenskem prostoru z glavo zadel Sven Šoštarič Karić. V 64. minuti se je znova izkazal Baš, ko je bil boljši v dvoboju ena na ena s Kolarjem. Dve minuti kasneje je na 3:1 povišal Castro. Portugalski napadalec angolskih korenin je s tem dosegel prvenec za vijoličaste in med slavjem slekel dres.

"Rezultat je edini, ki šteje, in Maribor je zasluženo zmagal. Po prvem polčasu smo imeli pozitiven rezultat, toda to ni dovolj, da zmagaš. V drugem delu bi morali spustiti žogo, za to pa nismo bili dovolj pogumni. Že v prvem delu je bil Maribor preveč nevaren. Vodstvo nas je malo zaslepilo; mislili smo, da lahko dobimo tekmo na isti način, kot smo igrali v prvem delu, a branjenje ni rešitev," je po tekmi premoč priznal trener Radomelj Oliver Bogatinov.

Sven Šoštarič Karić je po obračunu povedal, da je bila tekma čudna in polna čustev. "Vedeli smo, da moramo pokazati veliko več kot na zadnjih tekmah. Od začetka smo šli v tekmo z mislijo, da smo boljša ekipa. Po spletu okoliščin smo prejeli gol, med tekmo pa smo čutili, da smo boljši in da nam do gola manjka le pika na i. Žal se to ni zgodilo v prvem polčasu, se je pa v drugem. Polni zagona zdaj lahko gremo na gostovanje v Kidričevo," je bil po dolgem času zadovoljen mariborski branilec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta