(ODZIVI) Po dramatičnih tekmah za lovoriko Gorica in Rogaška, Drobne: V pokalu ni pomembno, kako greš naprej

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.04.2024 13:34

V Stožicah se bosta 24. maja za pokalno lovoriko presenetljivo pomerila drugoligaš Gorica in hit spomladanskega dela sezone v prvi ligi Rogaška.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slatinčani se bodo prvič borili za pokalno lovoriko.
Aleš Cipot/Ekipa Sn

Oba polfinalna pokalna obračuna sta bila odločena po streljanju enajstmetrovk. V sredo je Gorica v dvoboju drugoligašev doma slavila peto uvrstitev v finale pokala, Primorci so bili boljši od Beltincev. V četrtek pa je Rogaški na Fazaneriji proti Muri uspel sploh prvi preboj do odločilnega obračuna tekmovanja, ki ob lovoriki prinaša tudi nastopanje v kvalifikacijah za evropska klubska tekmovanja. 

Na četrtkovi tekmi v Murski Soboti sta bila junaka Slatinčanov Ajdin Mulalić in Patrik Mijić. Vratar Rogaške je ubranil strel Roberta Čakša v šesti seriji enajstmetrovk, hrvaški napadalec pa je v rednem delu obračuna dosegel dva gola.

Aleš Cipot/Ekipa Sn

Muraši so sicer povedli po golu Amadeja Maroše v 20. minuti. V 43. minuti je enajstmetrovko za Rogaško, ki si je ustvarila več priložnosti, izvajal napadalec Patrik Mijić. Strel Hrvata je Klemen Mihelak odbil, toda Mijiću je uspelo popraviti napako za izenačenje na 1:1. Na začetku drugega polčasa je Mijić izkoristil veliko prostora v kazenskem prostoru in v 53. minuti poskrbel za vodstvo Rogaške. Le pet minut kasneje pa je Čakš z glavo zadel za 2:2. Vse do izteka 120 minut je ostalo pri neodločenem izidu in še drugi dan zapored so o finalistu pokala odločali streli z enajstih metrov.

Aleš Cipot/Ekipa Sn

V prvi seriji enajstmetrovk je Mihelak obranil strel Brazilca Thalissona, v tretji seriji pa je za muraše vratnico zadel Nikola Jovićević. V šesti seriji je za Rogaško zadel Marko Prenkpalaj, Mulaliću pa je nato uspelo odbiti strel Čakša za veliko veselje Slatinčanov, ki v tej sezoni po 30 letih igrajo v prvi ligi in vse kaže, da bodo med elito tudi obstali.

"Tekma je bila res dobra. Gledalci so lahko uživali v 120 minutah izjemnega nogometa. V določenih trenutkih smo bili boljši mi, v določenih Mura. Mislim, da je bilo najbolj pošteno, da se je tekma odločila po enajstmetrovkah, saj sta bili na igrišču obe ekipi enakovredni," je po obračunu povedal Mijić. V mislih črno-belih iz Rogaške Slatine pa je zdaj znova boj za obstanek. "Po takšni tekmi bomo zagotovo utrujeni, a nimamo izgovorov. Pokazali smo, da smo prava ekipa in da imamo dovolj širine. Mislim, da si bomo čim prej skušali zagotoviti obstanek v ligi in da bomo za finale pripravljeni," je za Sportklub dejal Mijić.

Aleš Cipot/Ekipa Sn

"To je pokal. 90 minut, 120 minut, enajstmetrovke. V tem tekmovanju ni pomembno, na kakšen način greš naprej. Prek vsega števila strelov na treningih ugotoviš, kdo so najboljši izvajalci enajstmetrovk, ampak vseeno je tu pritisk, ki naredi svoje. Moram pa reči, da smo imeli mi pri izvajanju enajstmetrovk vseeno manj psiholoških težav. Vseeno smo mi gostovali, oni so bili pred domačim občinstvom in so bili bolj obremenjeni," je dejal trener Rogaške Oskar Drobne. Kakšen finale pričakuje trener Slatinčanov? "To bo absolutno težka tekma. Vedeti moramo, kdo bo v finalu absolutni favorit. To breme bomo morali prevzeti. Na drugi strani nas bo čakal krvoločen drugoligaš, ki napada prvo ligo in se bo vanjo skoraj zagotovo uvrstil. Čaka nas ena velika ovira. Danes nam omogoča trenutek veselja, finale pa bo povsem nekaj drugega," je povedal za Sportklub.

Aleš Cipot/Ekipa Sn

Po izpadu iz pokala pa so bili razočarani v taboru Mure, ki v prihodnji sezoni ne bo igrala v Evropi. "Prideš v polfinale in tam ni Olimpije, Maribora, Celja, Kopra ... Legitimno je razmišljanje, da imaš pot v Evropo odprto prek pokala. Pošteno povedano, pokal je bila priložnost. V tem času, odkar sem v Muri, se neprestano pojavljajo neke težave. Vedno nekaj krpamo. Sam imam rad matematiko in ta pravi, da potrebujemo še točko za teoretičen obstanek. V ponedeljek nas čaka že težka tekma," je misli k nadaljevanju prvenstva že usmeril trener Mure Anton Žlogar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta