(ODZIVI) Rokometaši Slovenije po veliki zmagi nad Norvežani: Tu se ne smemo ustavljati!

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
16.01.2024 06:57

Kaj so po izjemni zmagi nad Norvežani (28:27) povedali Jure Dolenec, Gašper Marguč, Urban Lesjak in selektor Uroš Zorman?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Slovenski rokometaši na evropskem prvenstvu v Nemčiji delujejo odlično. Najprej so premagali Ferske otoke, nato Poljsko, nazadnje še Norveško. Tri zmage na treh tekmah v Berlinu pomenijo maksimalen izkupiček, veseli tudi, da na glavni del tekmovanja v Hamburg odhajajo z dvema točkama na računu. Obračun z Norvežani, ki veljajo za rokometno velesilo, je bil med boljšimi slovenskimi v zadnjem obdobju in šolski prikaz, kako igrati za državni grb. "Prava zmaga. Pokazalo se je, kam zares spadamo. Vedel sem, da smo dobri, da igramo dober rokomet. Borimo se, na igrišču pustimo srce drug za drugega, za našo državo. Nisem pa bil prepričan, da bo to dovolj za zmago proti eni najboljših ekip na svetu," je po zmagi dejal slovenski kapetan Jure Dolenec. Tekmo je označil za težko, nervozno, kar da je do izraza prišlo predvsem v drugem polčasu, v katerem je skupaj padlo le 22 golov. "Mogoče smo dali kanček več energije in agresivnosti v tekmo, zato smo veliko več časa igrali z igralcem manj. A velikokrat ravno ta energija odloča, izključitve pa kažejo na borbenost ekipe."

Reuters

Po zmagi je  žarel tudi selektor Uroš Zorman, ki je po sobotni tekmi s Poljaki, na kateri je izgubil glas, tokrat že lahko govoril. "Fantom kapo dol, to je tisto, kar smo čakali, premagati enega velikega tekmeca. Zdaj prihajamo še v težjo skupino, a točki moramo unovčiti. Malo nas je, ampak tisti smo hrabri. Kar smo se dogovorili, so fantje oddelali in dodali še marsikaj svojega. Daleč od tega, da pa bi zdaj visoko leteli. Zavedamo se, da ena taka zmaga na koncu še nič ne pomeni. Z nogama ostajamo na realnih tleh in gremo tekmo po tekmo," je bil jasen selektor, nezadovoljen s sojenjem francoskih sodnic. "Sodniški kriterij nam ni šel na roko, vse je bilo dosojeno proti. A dejstvo je, da smo bili maksimalno osredotočeni. Na tem ves čas delamo."

Reuters

Da je bilo nekaj sodniških odločitev res takih, ki bi tekmo lahko prelomile v korist Norvežanov, je bil po njej prepričan tudi Gašper Marguč: "Borili smo se, ostali zbrani. V vratih smo imeli razpoloženega Urbana Lesjaka, ki je branil, ko smo malce padli. Tudi zadnji napad - odličen blok naših dveh najboljših obrambnih igralcev. Zelo velika zmaga, a tu se ne smemo ustaviti. Opravili smo veliko delo, še večje pa nas čaka v nadaljevanju prvenstva. Odločili so borba, srce, ampak tudi kakovost. Norvežani so odlična ekipa, težko jih je ustavljati ena na ena. Da premagaš te dobre ekipe, moraš imeti razpoložene prav vse igralce, tudi vratarja. Zelo smo veseli." Eden od junakov ali pa kar glavni junak pravljice proti Norveški je bil gotovo že omenjeni Urban Lesjak, ki je v ključnih trenutkih zaklenil svoja vrata in Norvežane povsem onemogočil. "Vesel sem za ekipo, ta zmaga nam ogromno pomeni. Dokazali smo sami sebi, da smo sposobni igrati z najboljšimi. Vsem dvomljivcem smo nekako povedali svoje z zmago, torej z najlepšim načinom. Ne želimo se ustaviti tu, pol ure bomo uživali v zmagi, potem pa že razmišljali o nadaljevanju tekmovanja," je po obračunu dejal Lesjak, razglašen tudi za igralca tekme.

Reuters

Slovenci se bodo v sredo kot prvouvrščena ekipa skupine D pomerili proti prvouvrščeni ekipi skupine E Švedski (20.30), v petek sledi dvoboj proti Portugalski (15.30), za konec drugega dela pa bosta v nedeljo in naslednji torek še dvoboja proti Nizozemski (15.30) in Danski (18.00).

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta