(FOTO) Maribor sezono začel s porazom na vročem gostovanju v Bolgariji

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.07.2024 21:50

Na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo je Botev Plovdiv z 2:1 premagal Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić je dober teden po igranju na Euru dobil priložnost v začetni postavi Maribora na prvi tekmi sezone.
Grega Wernig

Napovedi o vročem gostovanju Maribora v Bolgariji so se uresničile. Termometer je ob začetku tekme v Plovdivu kazal 33 stopinj Celzija, čeprav se je dvoboj 16-kratnih slovenskih prvakov in aktualnih bolgarskih pokalnim zmagovalcev začel ob 21. uri po lokalnem času. Ne le zaradi temperature zraka, razgreto je bilo na stadionu Botev Plovdiv tudi zaradi bučne podpore domačih gledalcev. Ti so na začetku tekme pripravili ogromno koreografijo in sporočili, da nazdravljajo vrnitvi evropskih tekem v Plovdiv po 29 letih.

(FOTO) Navijači Boteva težko pričakovali obračun z Mariborom

Grega Wernig

Ante Šimundža je v prvo postavo na prvi tekmi vijoličastih v sezoni postavil Josipa Iličića, ki je še pred dobrim tednom igral na tekmi Slovenije s Portugalsko na evropskem prvenstvu. Na mestih osrednjih vezistov sta začela brata Jan in Žiga Repas, v prvi enajsterici je bil tudi Hilal Soudani, ki je ob Janu Repasu preventivno manjkal na zadnji pripravljalni tekmi Maribora pretekli četrtek v Beltincih. Z ekipo v Plovdiv niso potovali Blaž Vrhovec (težave s kolkom), Karol Borys (še v postopku registracije) in Andraž Žinić, s tribune oa si je obračun ogledal tretji vratar Samo Pridgar.

Grega Wernig

Mariborčani so v tekmo krenili pogumno, Iličić je že v prvi minuti obetavno podal do Arnelu Jakupoviću, ki pa akcije ni dobro zaključil. Čez dve minuti je Kranjčan čez obrambo podal še Barišiću, a je tudi v tem primeru izostal uspešen zaključek. V 9. minuti je sledilo glasno slavje na stadionu Hristo Botev. Kapetan Ivelin Popov, o kvaliteti katerega je pred tekmo za Večer govoril pomočnik Anteja Šimundže Damjan Ošlaj, je lepo podal v kazenski prostor, kjer je z glavo odlično streljal Anthony Ujah. 

Grega Wernig

Vijoličasti po golu niso bili v podrejenem položaju in za trud so bili poplačani v 18. minuti. Strel Jana Repasa je bil blokiran, žoga je na okoli 20 metrih od gola prišla do Pijusa Širvysa. Reprezentant Litve je silovito streljal, ob slabem posredovanju vratarja gostiteljev je žoga pristala v mreži, da se je na stadionu veselilo nekaj deset navijačev vijoličastih. V nadaljevanju prvega dela so Mariborčani zadeli še v 21. minuti, a je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V 30. minuti je Eto'o po močnem strelu z razdalje zadel prečko. Štiri minute kasneje je strel Akere v kot izbil Ažbe Jug.

V Plovdivu je prvi stekel v objem Pijusu Širvysu.
Grega Wernig
Grega Wernig

Zaradi poškodbe je med odmorom v slačilnici ostal Hilal Soudani, ki se je poškodoval tudi na prvi tekmi prejšnje sezone. V igro je Šimundža poslal Beugreja. Ta je v 53. minuti po podaji Jana Repasa zadel okvir vrat. V 73. minuti je Ujah po močnem in nevarnem strelu zadel zunanji del mreže. Le minuto kasneje pa so Bolgari povedli z 2:1. Akere je prodiral po desni strani, kjer je izpadel Martin Milec, krilni napadalec Boteva je podal na drugo stran, natančen je bil rezervist Nikola Iliev.

V zaključku dvoboja, ko je priložnost pri Bolgarih dobil tudi Štajerec Alen Korošec, nazadnje član Rogaške, Mariborčani niso resneje ogrozili gola gostiteljev. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Ljudskem vrtu.

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta