(ODZIVI) Šimundža po zmagi nad Bravom: Veste, kaj me skrbi? Stadion je bil zelo zadržan

Miha Dajčman
22.02.2024 21:07

Vijoličasti so na tekmi 22. kroga prve lige z 2:1 premagali Bravo in na lestvici prehiteli Ljubljančane. Viole s sporočili poškodovanim murašem in novinarjem. Josip Iličić v odlični formi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić je v odlični formi. Kranjčan je gol dosegel na tretji tekmi zapored.
Andrej Petelinšek

Na dan tekme vijoličastih z Bravom, ki so jo Mariborčani dobili z 2:1, sta morala Mura in Maribor na Nogometno zvezo Slovenije (NZS) poslati dokumente s pojasnili o dogajanju na nedeljski tekmi na Fazaneriji, ki se je pri vodstvu vijoličastih z 2:0 zaradi poka pirotehničnega sredstva in poškodb murašev končala v 57. minuti. NZS še ni objavila poročila disciplinskega sodnika, ki bo odločil, kakšna bo kazen za oba kluba in kakšen bo razplet tekme 21. kroga. Mariborčani in Ljubljančani so tako igrali pred 2000 gledalci v Ljudskem vrtu. Na jugu so viole razvile več transparentov. Najprej sporočilo poškodovanim nogometašem, članu strokovnega štaba in pobiralcu žoge "muraši, hitro okrevanje", v drugem delu pa nad napisom "nujno zlo" še paroli "dragi novinarji, iz ene petarde delate senzacionalizem, za prazne stadione ni kriv huliganizem" in "27. člen ustave RS", ki govori o domnevni nedolžnosti. 

Je Anteja Šimundžo skrbelo, kako se bodo njegovi varovanci odzvali po dogajanju v zadnjih dneh? "Odziv igralcev je bil zame dober. Veste, kaj me skrbi? Skrbi me stadion, ki je bil zelo zadržan. Se opravičujem navijačem. Če je bil to vpliv nedelje, težko povem, sem pa to (vzdušje, op. a.) pogrešal. Tudi igralci so verjetno to čutili. Navijači so bili zadržani, verjetno je to posledica nedelje. Mi smo poskušali vse, da jih oživimo s svojo igro in tekom. Manjši prelomen trenutek je bil, ko je Lan Vidmar z drsečim startom vzel žogo, publika je to začutila in bila boljša. Z navijaškega aspekta smo lahko na višjem nivoju. Me je pa skrbelo, kakšen bo odziv igralcev. Rdeča nit pogovora pred tekmo je bila, da stvari odmislimo, ker je igrišče tisto, na katerem se počutimo dobro in delamo dobre stvari," je odgovoril Šimundža.

Mariborčani so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik. Bravo je imel na klopi le šest nogometašev, zaradi bolezni sta manjkala prvi strelec šiškarjev Matej Poplatnik in kapetan Gašper Trdin, kmalu po začetku tekme pa se je poškodoval še prvi asistent Matija Kavčič. "Imamo kar nekaj izzivov, toda nisem želel, da bi to bilo opravičilo. Mislim, da smo bili danes dovolj dobri, da bi si lahko priigrali točko. V zadnjem tednu je zbolelo sedem fantov. Upam, da to ne bo vplivalo na izkupiček sezone," je o težavah z zdravjem povedal trener Brava Aleš Arnol. Šimundža je na tekmi s šiškarji začel z enako postavo kot v Murski Soboti, prvič je v Ljudskem vrtu od začetka zaigral 17-letni Anej Lorbek. 

"Mislim, da smo bili premalo kvalitetni v posesti. Preveliko število izgubljenih žog smo imeli, ko smo bili pod pritiskom ali celo ne. Mislim, da smo s tem možnost, da bi si priigrali boljši rezultat, zmanjšali. Kljub temu je bila tekma odprta do konca, še v zadnji prekinitvi bi lahko izenačili. Proti takšnim nasprotnikom je treba biti kvalitetnejši, če želiš do boljšega rezultata," je o tekmi dejal Arnol. "Trda, prigarana tekma, zelo tekmovalna, pragmatična z nasprotnikove strani, mi pa smo bili zelo disciplinirani v obrambi in napadu. V prvem polčasu je bila manjša težava počasen pretok žoge, v drugem delu, ko smo to pohitrili, je bilo boljše in zasluženo smo zmagali," pa je obračun ocenil Šimundža.

Že po prvem udarcu v okvir vrat so vijoličasti žogo spravili za hrbet vratarja Brava Matije Orbanića, v 8. minuti je po globinski podaji Svena Šoštariča Karića zadel Maks Barišić, a je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Še po eno priložnost sta si pripravili obe ekipi do vodstva domačih v 28. minuti. Takrat je Jan Repas prišel do strela v kazenskem prostoru, žoga se je odbila od vratnice, uspešno je akcijo zaključil Josip Iličić, ki je dosegel prvi gol iz igre v tej sezoni, če ne štejemo gola proti Muri, ko je bila tekma prekinjena.

Toda hitro so šiškarji izenačili. Kot je izvajal Pečar, Milan Tučić je preusmeril žogo z glavo, novinec Jan Gorenc pa je iz bližine zadel za 1:1. Še dve priložnosti za vodstvo so imeli do polčasa Mariborčani. Najprej Hilal Soudani v 37. minuti, ko je žoga za malo zgrešila gol, v 40. minuti pa je Nemanja Jakšić na golovi črti ustavil strel Arnela Jakupovića.

Mariborčani so tudi v drugem polčasu začeli bolje od nasprotnikov. V 58. minuti je gostiteljem uspelo povesti. Iličić je atraktivno s peto zavrnil do Pijusa Širvysa, ta je verjetno streljal na gol, a podal do Arnela Jakupovića na drugi vratnici, avstrijski napadalec pa je dosegel deseti gol v tem prvenstvu. Z zmago nad šiškarji so vijoličasti Bravo prehiteli na lestvici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta