(FOTO) Maribor premagal Bravo. Viole s sporočili poškodovanim murašem in novinarjem

Miha Dajčman Miha Dajčman
22.02.2024 19:31

Vijoličasti so na tekmi 22. kroga prve lige z 2:1 premagali Bravo in na lestvici prehiteli Ljubljančane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Do danes sta morala Mura in Maribor na Nogometno zvezo Slovenije (NZS) poslati dokumente s pojasnili o dogajanju na nedeljski tekmi na Fazaneriji, ki se je pri vodstvu vijoličastih z 2:0 zaradi poka pirotehničnega sredstva in poškodb murašev končala v 57. minuti. NZS še ni objavila poročila disciplinskega sodnika, ki bo odločil, kakšni bo kazen za oba kluba in kakšen bo razplet tekme 21. kroga. Mariborčani so tako nocoj igrali pred gledalci. Na jugo so pristaši vijoličastih razvili več parol. Najprej sporočilo poškodovanim nogometašem, članu strokovnega štaba in pobiralcu žoge "muraši hitro okrevanje," v drugem delu pa nad napisom "nujno zlo" še paroli "dragi novinarji, iz ene petarde delate senzacionalizem, za prazne stadione ni kriv huliganizem" ter "27. člen ustave RS", ki govori o domnenvni nedolžnosti.

Bravo je imel na klopi le šest nogometašev, zaradi bolezni sta manjkala prvi strelec šiškarjev Matej Poplatnik in kapetan Gašper Trdin, kmalu po začetku tekme pa se je poškodoval še prvi asistent Matija Kavčič. Ante Šimundža je na tekmi s šiškarji začel z enako postavo kot v Murski Soboti, prvič je v Ljudskem vrtu od začetka zaigral 17-letni Anej Lorbek. Zaradi poškodb so manjkali Marcel Lorber, Mark Strajnar, Andraž Žinič, Behar Feta in Gregor Sikošek. Izven kadra so bili Nemanja Mitrović, Ishaq Rafiu in Marko Zalokar, Etienne Beugre se še ni pridružil moštvu.

Andrej Petelinšek

Že po prvem udarvu v okvir vrat so vijoličasti žogo spravili za hrbet vratarja Brava Matije Orbanića, v 8. minuti je po globinski podaji Svena Šoštariča Karića zadel Maks Barišić, a je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Gostje so prvič zapretili v 15. minuti, strel Martina Pečarja z razdalje je končal ob desni vratnici. Orbanić pa je v 26. minuti ubranil strel Arnela Jakupovića z roba kazenskega prostora.

Vijoličasti so povedli v 28. minuti. Jan Repas je prišel do strela v kazenskem prostoru, žoga se je odbila od vratnice, uspešno pa je akcijo zaključil Josip Iličić, ki je dosegel prvi gol iz igre v tej sezoni, če ne štejemo gola proti Muri, ko je bila tekma prekinjena.

Vijoličasti se bodo v soboto pomerili z Domžalami. 
Andrej Petelinšek

Toda hitro so šiškarji izenačili. Ko je izvajal Pečar, povratnik k Bravu Milan Tučić je preusmeril žogo z glavo, novinec Jan Gorenc pa je iz bližine zadel za 1:1. Še dve priložnosti za vodstvo so imeli do polčasa Mariborčani. Najprej Hilal Soudani v 37. minuti, ko je žoga za malo zgrešila gol, v 40. minuti pa je Nemanja Jakšić na golovi črti ustavil strel Arnela Jakupovića.

Andrej Petelinšek

Mariborčani so tudi v drugem polčasu začeli bolje od nasprotnikov. Poskušala sta Soudani in Barišić, a brez uspeha. V 58. minuti pa je gostiteljem le uspelo povesti. Iličić je ob golovi črti atraktivno s peto zavrnil do Pijusa Širvysa, ta je verjetno streljal na gol, a podal do Arnela Jakupovića na drugi vratnici, avstrijski napadalec pa je dosegel deseti gol v tem prvenstvu. V nadaljevanju do spremembe izida ni prišlo, dve priložnosti je imel še Soudani. V zaključku tekme bi lahko Bravo prišel tudi do izenačenja, toda Ljubljančani v zaključku niso bili zbrani. Z zmago nad šiškarji so vijoličasti Bravo prehiteli na lestvici.

Andrej Petelinšek

Odzive iz obeh taborov bomo objavili v petkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta