Olimpija evropsko pot začela s porazom: "Dalo bi se kaj več iztržiti"

ŠR, STA
20.09.2023 19:50

Lille v prvem krogu konferenčne lige z 2:0 premagal Olimpijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kapetanu zmajev Timiju Maxu Elšniku je ostal grenak priokus zaradi podarjenih golov.
Robert Balen

S porazom so nogometaši Olimpije začeli svoje popotovanje po skupinskem delu konferenčne lige. Francoski Lille je bil na domačem igrišču boljši z 2:0. Predvsem v prvem polčasu je Lille prevladoval, v drugem pa stopil s plina, tako da je ljubljanska zasedba dobila tudi kakšno priložnost za morebitno presenečenje, a je ni znala izkoristiti, po drugi strani pa z nespretnima potezama v obrambi Francozom "podarila" oba gola.

Francozi so kar odločno začeli dvoboj, Matevž Vidovšek je prvič posredoval na začetku tretje minute, ko je poskusil prvi zvezdnik Lillove zasedbe, kanadski napadalec Jonathan David, v deseti pa je bil ljubljanski vratar spet na mestu po poskusu Hakona Haraldssona. David je bil nevaren še v 13. minuti, ko je po desni stekel proti vratom, na koncu pa zadel le zunanji del mreže, tudi sicer pa je bila ekipa, ki je po oceni Transfermarkta skoraj 200 milijonov evrov vrednejša od aktualnega slovenskega prvaka, bila precej več pri žogi in pritiskala, tako da je moral Vidovšek v 26. in 28. minuti še dvakrat posredovati, David, ki je na nogometnem trgu vreden 60 milijonov evrov, pa je malo zatem zgrešil še z glavo.

Lille je v prvem polčasu dobil najstrožjo kazen, ko je Agustin Doffo s hrbta v kazenskem prostoru odrinil Haraldssona, z bele pike pa je bil v 43. minuti zanesljiv David. Olimpija je sploh prvič na tekmi streljala v 58. minuti, vendar je bil Admir Bristrić daleč od uspeha. V 85. minuti je rezerva Mustafa Nukić poskrbel za prvi Olimpijin strel v okvir vrat, a je bil tudi ta preslab za spremembo izida. So ga pa spremenili gostitelji v 94. minuti, ko je Jorge Silva podal iz avta točno do Francozov, napad je zaključil Yusuf Yazici, ki je prišel povsem sam pred Vidovška.

"Prvi občutki so taki, da ima Lille več kakovosti, izkušenj, ampak ko potegnemo črto, je grenak priokus, ker smo jim podarili oba zadetka. Mi smo imeli nekaj priložnosti, predvsem v prvem polčasu bi morali prej zaključevati. Mislim, da bi se dalo kaj več iztržiti," je po tekmi za Kanal A povedal kapetan Olimpije Timi Max Elšnik.

Olimpijo tekma drugega kroga čaka 5. oktobra, ko bo gostila Slovan iz Bratislave s slovenskim branilcem Kenanom Bajrićem. Ta se bo jutri v uvodnem krogu meril s Klaksvikom s Ferskih otokov. Prvo mesto v skupini vodi neposredno v osmino finala, drugo pa v dodatne kvalifikacije za preboj med 16.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta