Olimpija in Celje po evropsko jesen: V Stožicah evforija, na Areni Z'dežele nadaljevanje čistke

Miha Dajčman
29.08.2024 05:45

V knežjem mestu v pričakovanju prve uvrstitve v konferenčno ligo, a brez Luke Menala. Ljubljančani za drugo zaporedno jesen v Evropi na razprodanem stadionu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Albert Riera je po povratku na klop Celja zabeležil pet porazov, en remi in dve zmagi.
Profimedia

Z različnima izhodiščema, predvsem pa z zelo različnimi signali iz obeh klubov se bosta nocoj Olimpija in Celje lotila povratnih tekem zadnje runde kvalifikacij za konferenčno ligo. Ljubljančani so v odličnem nizu, na enajstih tekmah v tej sezoni pod vodstvom Victorja Sancheza še niso poraženi. Celjani pa po prihodu Alberta Riere na trenersko klop ne najdejo forme iz prejšnje sezone.

Prvi od treh slovenskih klubov, ki so v igri za jesen v Evropi, bodo nocoj ob 19. uri na zelenico prišli zeleno-beli. V razprodanih Stožicah bodo gostili Rijeko, s katero so se pred tednom razšli z 1:1. Pred povratnim obračunom so iz Olimpije sporočili, da so podaljšali pogodbo z 19-letnim branilcem Markom Ristićem, kot novinca v svojih vrstah pa predstavili 25-letnega Španca ekvadorskih korenin Jordija Goveo, ki je nazadnje igral v Bolgariji, bil pa je tudi član mladinskih selekcij madridskega Reala. Tudi ob dogajanje na derbiju so se obregnili v zmajevem gnezdu in se zaradi metanja predmetov v nogometaše s strani navijačev Maribora pritožili na Nogometno zvezo Slovenije.

Tekma med Celjem in Pjunikom na Areni Z'dežele, kjer je zelenica v zelo slabem stanju, se bo začela ob 20.15. Pred pomembno tekmo je navijače grofov nagovoril predsednik kluba Valerij Kolotilo ter pozval k enotnosti, saj je bil trener Celjanov Albert Riera v preteklih dneh tarča kritik. "Pozabite na Primorje, pozabite na vse, kar se je do sedaj zgodilo. Čaka nas zgodovinska tekma za klub," je pred povratnim dvobojem z Armenci, ki imajo prednost enega gola, dejal Riera. Celjani medtem nadaljujejo s čistko igralskega kadra, sporazumno naj bi se razšli z Luko Menalom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta