(ODZIVI) Slovenski klubi v lovu na evropsko jesen: Celjani razočarali, Olimpija suverena

M.D.
17.08.2024 05:30

Slovenski prvaki so kljub ugodnemu žrebu zapletli svojo evropsko pot, Ljubljančani pa so vse bolj prepričljivi in bodo zdaj skušali Celjane raniti tudi v državnem prvenstvu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Riera je ugotavljal, da ni bil tekmec dober, ampak njegovi varovanci slabi.
Andrej Petelinsek

Trem slovenskim nogometnim prvoligašem se je uspelo uvrstiti v play-off kvalifikacij za mednarodna klubska tekmovanja. Odkar je Evropska nogometna zveza (Uefa) uvedla tretjerazredno konferenčno ligo, je preboj v jesenske dele tekmovanj sploh za prvaka Slovenije lažji. Spomnimo, v konferenčno ligo se je po osvojenem naslovu uspelo uvrstiti tako Muri kot Olimpiji, spodrsnilo je le Mariboru v sezoni 2022/23. Tudi Celjani so si, tako kot vijoličasti pred dvema sezonama, zelo zapletli delo v Evropi.

Po uspešnem nastopu proti estonski Flori v kvalifikacijah za ligo prvakov so bili dvakrat neuspešni. Najprej s Slovanom iz Bratislave v drugem predkrogu lige prvakov, v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo pa še proti irskemu Shamrock Rovers, čeprav so po prvi tekmi vodili z 1:0. Celjani bodo tako kot Olimpija, ki je v Evropi to sezono suvereno preskočila ukrajinski Žitomir in zdaj še Šerif iz Tiraspola, in Maribor, ki je najprej sicer izgubil proti Botevu iz Plovdiva, nato pa bil boljši od romunske Universitatea Craiova in srbske Vojvodine, igrali v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. Nasprotnik Celjanov, ki jih po presenetljivi trenerski menjavi na začetku sezone, ko je odšel Damir Krznar, spet vodi Albert Riera, bo armenski Pjunik. Olimpija se bo merila z Rijeko, Maribor pa s švedskim Djurgardnom.

"Naredili smo več napak kot tekmec. Nismo si zaslužili zmage. Z vsem spoštovanjem do tekmeca, a ni bil on dober, ampak mi smo bili tako slabi. Žogo smo si podajali na način, kot ga ne treniramo in poznamo," je bil po porazu s 3:1 v Dublinu za Val 202 razočaran Albert Riera. "To je sramota. Igralci se moramo malo pogovoriti," pa je povedal branilec Celja David Zec

Olimpija je po zmagi v Stožicah s 3:0 proti Šerifu z 1:0 slavila tudi v Moldaviji. Zdaj se bodo Celjani in Ljubljančani pomerili v prvenstvu. "Najprej Celje, potem Rijeka. Pa tudi Maribor in Mura. Prihajajo zanimive tekme pred reprezentančno pavzo. Pripravljeni smo na velike obračune," je dejal trener Olimpije Victor Sanchez, ki je na klopi zeleno-belih na osmih tekmah dosegel sedem zmag, poraza pa še ni doživel.

Pari 5. kroga I. SNL: Primorje - Domžale (sinoči); danes ob 17.30: Mura - Bravo, ob 20.15: Koper - Nafta; jutri ob 17:30: Radomlje - Maribor, ob 20.15: Olimpija - Celje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta