Olimpijsko leto Kristjana Čeha se ponavlja, spet je brez trenerja

12.03.2024 22:09

Najboljši slovenski atlet ta čas se razhaja z Gerdom Kanterjem, estonski trener je novico sporočil prek Instagrama.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kristjan Čeh in Gerd Kanter
Andrej Petelinsek

Že v Tokio je šel Kristjan Čeh sam in osvojil peto mesto, tik pred olimpijskimi igrami na Japonskem pred tremi leti se je razšel s tedanjim trenerjem Gorazdom Rajherjem. Zdaj se zgodba 25-letnega ptujskega orjaka ponavlja. Do iger v Parizu je sicer nekaj mesecev več, a vendar, svetovni prvak v metu diska je spet ostal brez trenerja. Estonec Gerd Kanter, ki je štajerskega orjaka vodil dobri dve leti, je prek Instagrama sporočil, da je sodelovanja konec. 

"Želim vas obvestiti, da sva se s Kristjanom Čehom odločila, da se najine poti profesionalnega sodelovanja razidejo. Ta odločitev izhaja iz razhajanja v pristopu do metodologije treniranja," je zapisal 45-letni Estonec, ki je Čeha popeljal do naslova svetovnega prvaka v ZDA in evropskega podprvaka v Münchnu leta 2022, lani pa do srebrne kolajne na svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Naš najboljši metalec diska je junija lani v Estoniji z 71,86 metra tudi izenačil četrti najboljši izid v vsej zgodovini, je pa Kanter, ki je v Pekingu 2008 postal olimpijski prvak, s 73,38 metra še dober meter in pol ter mesto pred njim. 

Zlato na SP v ZDA predstavlja vrhunec Čehovega sodelovanja s Kanterjem. 
Reuters

"Čeprav se nikoli ni lahko raziti, oba to trenutno smatrava kot edino pot za napredek. Ostajava hvaležna za čas, ki sva ga preživela skupaj in želiva drug drugemu nič drugega kot vse najboljše v prihodnjih prizadevanjih," je še zapisal Gerd Kanter. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta