One po presenečenje, oni po bron

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.04.2024 06:15

Ekipa Nove KBM Branika bo danes ob 19. uri v Kamniku proti Calcitu igrala prvo finalno tekmo, ekipa i-Venta pa istočasno v dvorani Tabor proti Panviti Pomgradu uvodno tekmo za tretje mesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klara Milošič (2) in Anja Farkaš skušata ustaviti napad kamniške odbojkarice Andjelke Radišković.
Zdravko Primožič/fpa

Odbojkarsko državno prvenstvo se preveša v vrhunec sezone. Danes bodo tri tekme, vse se bodo začele ob 19. uri. Za naslov prvakinj se bodo udarile odbojkarice Calcita Kamnik in Nove KBM Branika Maribor, v tekmi za tretje mesto odbojkarji i-Venta Maribor in Panvite Pomgrada ter odbojkarice GEN-I in Šempetra. Prva finalna tekma odbojkarjev med ACH in Calcitom pa bo jutri ob 18. uri. Za naslov prvaka so potrebne tri zmage, za tretje mesto pa dve. Prednost domačega igrišča v finalnih obračunih imajo glede na vrstni red po prvem delu prvenstva odbojkarji ACH in odbojkarice Calcita, v obračunih za tretje mesto pa odbojkarji i-Venta in odbojkarice GEN-I. Odbojkarji ACH so doslej osvojili 19 naslovov prvaka, Calcita tri, zadnjega v sezoni 2002/2003, odbojkarice Nove KBM Branika 16, Calcita pa sedem. 

Bronasta kolajna je magnet

Mariborski in soboški odbojkarji bodo na igrišče v dvorani Tabor stopili ob 19. uri. V letošnji sezoni so se Štajerci in Prekmurci pomerili štirikrat, razmerje v zmagah in porazih je 2:2, kar pomeni, da sta ekipi dokaj izenačeni. Trener Mariborčanov Sebastijan Škorc je zato v izjavi previden: "Soboška ekipa ima tri tuje odbojkarje, ki z domačimi tvorijo zelo dobro zasedbo. Čaka nas zahtevna naloga, toda tretje mesto in bronasta kolajna sta velik magnet, zato se bomo potrudili, da uženemo tekmeca. Po uvrstitvah v finale srednjeevropske lige Mevza in slovenskega pokala bi s tretjim mestom v državnem prvenstvu sezono sklenili nad pričakovanji."

Točke Tali Lekše bi lahko bile odločilne na tekmi v Kamniku.
Zdravko Primožič/fpa

Calcit je že okusil njihovo moč

Odbojkarice Nove KBM Branika so se v tritedenskem premoru po polfinalni tekmi dobro pripravile na finalni obračun s Kamničankami. Razmerje zmag v letošnji sezoni je debelo na strani Gorenjk. Štajerke so bile uspešne zgolj v eni, a zelo pomembni tekmi - v finalu za slovenski pokal, ki so ga dobile s 3:2. "To kaže, da se lahko merimo s tekmicami, a jim prepuščamo vlogo favoritinj," je povedal trener ekipe Žiga Kos. "Tritedenski premor smo izkoristili za izboljšanje telesne pripravljenosti igralk in uigravanje nekaterih taktičnih prvin. Dekleta morajo pozabiti na vse dosedanje poraze proti Calcitu, kajti finalne tekme so posebna zgodba. Misli so osredotočene le na to, kako prikazati igro, kakršno dekleta zmorejo in s kakršno lahko premagajo Calcit. Verjamem, da se bodo potrudila po najboljših močeh in pokazala pravi obraz," sklene trener odbojkaric Nove KBM Branika.​

Veselje mariborskih odbojkaric po osvojitvi pokalne lovorike 
Zdravko Primožič/fpa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta