Pariz-Nica: Roglič prvič v napad

Uroš Gramc Uroš Gramc
08.03.2024 18:41

Primož Roglič si je v 6. etapi poskušal povrniti nekaj izgubljenega časa, vendar mu ni uspelo. Z devetim mestom je skupno napredoval za štiri na enajsto, vendar ima dva dni pred koncem še višji zaostanek za vodilnim

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
A.s.o.

V šesti etapi dirke Pariz-Nica je Primož Roglič pridobil štiri mesta v skupnem seštevku in se pomaknil tik za desetico, a se je njegov zaostanek za vodilnim vnovič povečal in pred zadnjima etapama znaša že 1:44 minute. Na skoraj 200-kilometrski trasi Sisteron-Le Colle-sur-Loup je osvojil deveto mesto, z največjim tekmecem Remcom Evenepoelom pa se nista tolkla, ampak sta složno lovila ubežnike. Preveč odprta je še 82. Dirka proti soncu, da bi priložnost na razgibani trasi dobili ubežniki, kar kolesarji, ki so si želeli rumeno majico, so se pomerili med sabo, kar je privedlo do eksplozivnega zaključka. 

Mattias Skjelmose je dobil etapo, Brandon McNulty (desno) pa je spet oblekel. rumeno majico.
Epa

Tudi slovenski as je prvič v dresu Bora-Hansgrohe poskušal napasti, a so na zadnjem od petih kategoriziranih vzponov dneva tekmeci budno pazili nanj. So se pa na preizkušnji, ki je nobena ekipa nima pod nadzorom, izmuznili Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) ter Američana Brandon McNulty (UEA Emirates) in Matteo Jorgenson (Visma Lease a Bike). V zadnjih 20 km so si privozili 52 sekund pred skupino z Zasavcem. Danec je dosegel deseto zmago v karieri, McNulty pa je po dveh dneh premora spet prevzel skupno vodstvo. Jorgenson na drugem mestu ima 23 sekund zaostanka, 34 pa Avstralec Luke Plapp (Jayco-Alula), ki je z vrha zdrsnil na tretje. 

kolesarstvo, dirka Pariz-Nica, Primoz Roglic (Bora-Hansgrohe) in Santiago Buitrago (Bahrain) za njim
A.s.o.

Dirka se bo zaključila v nedeljo v Nici s "sprintersko" 109-kilometrsko etapo s petimi kategoriziranimi vzponi (dvema najvišje težavnosti: Cote de Pelle, 6,5 km in 6,9 odstotka naklona, in Col des Quatre Chemins, 3,8 km in 8,1 odstotka) in delom trase, ki bo poleti v zadnji (kronometrski) etapi Toura. Bistveno lažja od prvotnih načrtov, nič več kraljevska, bo sobotna etapa, ki so jo prireditelji zaradi snežne napovedi na cilju, na smučišču Auron, spremenili. Obdržali so uvodnih 89 km, nato pa bo karavana zavila na nov cilj na Madone d'Uttele, do koder vodi 15,3 km klanca s 5,7 odstotka naklona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta