Pestro pred koncem prvenstva: Vratar Mure tik pred tekmo z Mariborom suspendiran, pogovarjal se je z vijoličastimi

Miha Dajčman Miha Dajčman
22.05.2022 09:00

Sinoči so iz Murske Sobote sporočili, da je iz ekipe pred sklepnim dejanjem sezone odstranjen Marko Zalokar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Zalokar je v tej sezoni za Muro igral tudi v konferenčni ligi. 
Profimedia

Dogajanje v slovenskem klubskem nogometu se je v dneh pred koncem sezone razplamtelo. V javnosti so se najprej pojavile informacije, da naj bi vijoličasti za zmago nad Koprom nagradili Radomlje. Sledile so govorice, da naj bi se začeli Štajerci dogovarjati tudi z muraši, proti katerim bodo nocoj odigrali tekmo 36. kroga, a so pri aktualnih državnih prvakih to odločno zanikali. Sinoči, nekaj pred polnočjo, pa so s Fazanerije sporočili, da je disciplinska komisija DNŠ Mura zaradi hujših kršitev profesionalne pogodbe izdala sklep o suspenzu vratarju Marku Zalokarju. 

"Zalokar je suspendiran in umaknjen iz ekipe, ker se je, po njegovi izjavi, dogovoril za podpis pogodbe z Mariborom in odločno odklonil igranje na tekmi 36. kroga prve lige, ko v Fazaneriji gostuje Maribor," so zapisali pri črno-belih.

Nekdanji član Krškega je v tej sezoni za Muro igral na dvanajstih tekmah, prednost pred 31-letnikom sta imela med vratnicama Mure trenutno poškodovana Matko Obradović, prvi vratar ekipe, in Marin Ljubić, ki je v Prekmurje posojen iz Turčije. "Zalokarju je bila pred tedni ponujena nova pogodba s strani kluba, a žal do podaljšanja sodelovanja ni prišlo. Danes, dan pred tekmo je klub obvestil, da bo kariero nadaljeval v Mariboru, posledično pa je večkrat odklonil poziv k temu, da odigra jutrišnjo tekmo. Ne glede na neprijetno situacijo imamo v klubu pripravljeno rešitev in smo maksimalno motivirani za jutrišnjo tekmo," so sporočili s Fazanerije. V kadru za tekme prve lige sta bila pri Muri v tej sezoni še kadet Vid Šumenjak in mladinec Lan Erjavec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta