(FOTO) Tisti nepozabni mariborski petek: "Na 'kirem' mostu/bregu/koncertu si pa ti bil/a?"

Jaša Lorenčič
21.05.2022 14:01

Alfi Nipič, bakle v poklon Tavaresu, Joker Out, LPS na Lachi, Savna party v Pekarni ... To je bil nepozabni tretji majski petek 2022.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Elvis Jackson
Andrej Petelinsek

Alfi Nipič je, preden vprašate, še vedno v formi! Bakle na "vseh" mostovih in obeh bregovih za enega in edinega – Marcosa Tavaresa! Erotična osvoboditev mladostnega duha z Joker Out. Poklon LPS na najboljšem mariborskem prizorišču te sezone s Frišna:Lacha. Aja, pa bili smo v Pekarni Savna. To je bil nepozabni tretji majski petek 2022. 

"Na 'kirem' mostu/bregu/koncertu si pa ti bil/a?"

Vprašanje, ki bo dobivalo odgovor še najbrž cel vikend. Kaaaaakšen petek, ljudje! Je to res zgolj mesec maj? Ali je to že poletje? Kaj je to? No, to... Je tretji mariborski petek v maju 2022. Ko končno ni deževalo. Vsaj iz neba ne. Deževali so dogodki! In Drava je doživela nevihto. Z baklami. Njemu na čast. Kapetanu. Marcosu Tavaresu. Ja, takšen večer je to bil!

Alfi je v dobri formi!

 Alfi Nipič
Andrej Petelinsek

Pa ne le večer. Že popoldan, ko je Alfi Nipič ob 18. uri po stopnicah Muzeja narodne osvoboditve pristopil kot ultimativna legenda in se ob zaključu razstave v čast 50-letnici Silvestrskega poljuba in 60-letnici, ki se zdaj seli v Koper, v belem suknjiču in črnih zloščenih čevljih sprehodil skozi naduspešno kariero. 

Alfi Nipič
Andrej Petelinsek

Prišel je tip iz Švedske. Sedel v prvo vrsto. Samo zanj. Prišel je župan in izpovedal, da je tudi njemu solza prišla v oči, ko je na delu v tujini slišal pesem Poljane, dom prelepih dni. In prišli so tisti, ki še pomnijo Halo D in C, Veselo jesen in mariborske plese. Še zavrteli so se. O, ja. Če so maja dobili Silvestrski poljub. In vstali za Slovenija, od kod lepote tvoje. »Zdaj še malo pa bo moj sin Dejan šel v penzijo,« se je pošalil 78-letni Alfi Nipič. In, ja, preden vprašate. Alfi je v res dobri formi! Glas štima, smisl za humor še bolj. In to čeprav prej zdravnikov, kot je rekel, leta ni poznal: "Zdaj pa vse kasiram za nazaj!" 

 Alfi Nipič
Andrej Petelinsek

Poklon priredb: LPS in Joker Out 

To je bil večer, ko sta si popularni mladi zasedbi na razdalji, kaj, 100 metrov, pošiljali priredbe. LPS so med arkadami Mariborskega gradu krenili v pesem Gola. Priredba Joker Out, jasno. Malo prej so se zmagovalci Eme 2022, ki so še prejšnji teden v Torinu nastopili pred "celo Evropo" na Evroviziji, malo zdrznili. Kaj je to? To? E, to je Maribor. Med njihovim koncertom med arkadami Mariborskega gradu je Maribor zagorel. Dobesedno. V čast Marcosu Tavaresu. 

LPS
Andrej Petelinsek
LPS
Andrej Petelinsek

Mladost je spet mlada

 Joker Out
Andrej Petelinsek

Ampak čast so dobili tudi sami, če so le slišali, kako je pevec Bojan Cvjetićanin med pesmijo Umazane misli v Vetrinskem dvoru vtaknil kar napev in besedilo pesmi Disko, s katero je LPS zmagal na Emi. Tako LPS, ki so zagreto igrali na najboljšem prizorišču doslej to sezono, ko je Frišna:Lacha novo lokacijo že prejšnji petek odprla z nastopom Vazz-a, kot jasno Joker Out. 

 Joker Out
Andrej Petelinsek

Koncert v Vetrinjskem dvoru je bil razprodan že pred 22. aprilom, ko bi se moral zgoditi, a ga je prestavil dež. Manjkal ni, vsaj sodeč po gnečo pod odrom, nihče na koncertu, ki je bil "čas za osvoboditev erotičnega duha". Kakšen koncert! Če kdo misli, da je Cvjetićanin preveč izpostavljen... Ja, z razlogom. Kako ta 23-letni tip obvlada občinstvo! In kako občinstvo pozna vsa besedila. Do zadnjega komada iz prvenca. Pa je bil to že samo letos samo v Mariboru tretji nastop: po Štuku in II. gimnaziji. Pa še na Lampiončke pridejo. Za publiko, sploh dekleta, se jim niti malo ni bati. Ja, mladost je spet mlada.  

 Joker Out
Andrej Petelinsek
 Joker Out
Andrej Petelinsek

Savna party!

Elvis Jackson 
Andrej Petelinsek

In potem je bilo še vse, kar se je dogajalo v Pekarni. Pa ne samo tam. Na Poštni ste lahko videli klobuk Radeta Šerbedžije, ki je z mojstri nastopil v dvorani Union. V Moji kavarni sta 3:rma z občutkom odprli sezono glasbenih večerov, v Astoriji si je, kolikor smo ujeli, manjša skupina naredila ozvočeno zabavo. V Rokaju na Lentu bi vas tudi Marcos Tavares, ki je rajal v družbi viol, lahko fotografiral. No, pa vi njega. 

Elvis Jackson 
Andrej Petelinsek
Elvis Jackson 
Andrej Petelinsek


 

V Pekarni so Tetkine radosti pokazale, da ideja nikdar ne more usahniti in da bo vedno ostala v ljudeh. O, ja. Kakšne face, kakšen "vajb"! In v klubu MC je bil – savna party! Ja, tako je kričal z odra David Kovšca – Buda, pevec skupine Elvis Jackson. Ki se je zahvalil: "Baje je danes v Mariboru sedemnajst dogodkov. Hvala, da ste prišli na tega!" Kako je bilo soparno, kako vroče, kako noro! Metanje na glavo iz odra. Fantje, punce, ni pomembno, kdorkoli. Vsi premočeni. Še ponavadi vedno energični Marko Soršak – Soki, večji del koncerta brez majice, je proti koncu nekaj kakor odkimaval, da skoraj ne more več. Ker ljudje? O, še bi. Ker na takšen petek... Si samo želiš, da se ne bi nikdar končal. Ko je "vse na isti dan". In ko je Maribor mesto, ki lahko res ponudi in zagotovi – ogromno! 

Elvis Jackson
Andrej Petelinsek
Elvis Jackson
Andrej Petelinsek
Elvis Jackson
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta