Pivovarjem še ena ničla v ligi prvakov

Bojan Bauman Bojan Bauman
23.11.2022 20:55

V sedmem krogu lige prvakov so slovenski državni prvaki gostovali na Madžarskem in proti Pick Szegedu prepričljivo izgubili s 36:27.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šest let je že Mario Šostarič član Pick Szegeda. Po slovesu trenerja Pastorja konec sezone se obetajo velike spremembe. Kakšna bo prihodnost Velenjčana?
EPA

Celjski rokometaši so v sedmem krogu lige prvakov gostovali v Szegedu, pri v zadnjih desetih letih na evropski ravni zelo uspešni ekipi Picka. A letos madžarskemu moštvu ne uspeva veliko - čeprav so glasno napovedovali kandidaturo za novi final four, so imeli po šestih krogih lige prvakov le eno zmago. Dve točki so imeli tudi Celjani, ki pa zaradi mladosti, klubskega proračuna in igralskega kadra v ligi nimajo prav velikih pričakovanj. V sedmem krogu so Madžari prišli do prepričljive zmage s 36:27, s čimer so vložili kandidaturo za sodelovanje v zaključnih bojih, kamor se od osmih ekip v skupini uvrsti najboljših šest.

Vsi štirje slovenski internacionalci v Picku - Dean Bombač, Borut Mačkovšek, Matej Gaber in Mario Šoštarič - so dobili zaupanje trenerja Pastorja že v začetni postavi. V vrata je Španec postavil Hrvata Mirka Alilovića, na desnem zunanjem je igral Norvežan Kent Robin Tonnesen, levo krilo je zasedel Avstrijec Sebastian Frimmel. Nenavadna začetna postava za ekipo, ki ima v svoji vrsti nekaj slovitih madžarskih reprezentantov, med njimi Benceta Banhidija in Richarda Boda.

Celjani so tekmo bolje začeli in povedli s 3:1. Že v deseti minuti je bila začetna postava Madžarov premešana, na igrišče so prišli za zunanje opazovalce glavni zvezdniki Picka. Madžari so vse bolj pritiskali, Celjani so se bili prisiljeni osredotočiti na lovljenje zaostanka. Njihov adut je bila hitra igra, ki pa se ob visokih in zanesljivih rokometaših Picka ni izrazila. Tilen Strmljan je v 18. minuti rezultat še poravnal na 11. Sledil je dvanajstminutni strelski post celjskih rokometašev. Domačini, pri katerih je zablestel Španec Imanol Garciandia Alustiza, so dosegli sedem golov, prejeli niso nobenega in tekma je bila praktično odločena že v prvih 30 minutah, ko je bilo na semaforju 18:12.

V nadaljevanju so Madžari ohranili visok nivo igre, medtem ko so Celjani še naprej grešili in zapravljali tudi iz izdelanih akcij in s sedmih metrov. Že v 44. minuti je razlika narasla na deset golov (26:16) in od napovedanega presenečenja slovenskih državnih prvakov ni bilo nič. Končalo se je s 36:27 za Madžare.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta