Po maratonskem boju Mariborčani strli Kamničane, slavile tudi odbojkarice Branika

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
20.10.2024 18:26

Gledalci so v dvorani Tabor spremljali tekmo, polno preobratov, a po njej zadovoljni odhajali domov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaka Sešek je večkrat naletel na visoki blok Kamničanov. 
Andrej Petelinšek

Tekma tretjega kroga državnega prvenstva med odbojkarji mariborskega i-Venta in kamniškega Calcita je minulo soboto v dvorani Tabor postregla z zanimivo in na trenutke tudi kakovostno predstavo, ki se je po dveh urah in pol igre končala z zmago gostiteljev s 3:2 (25:23, 25:23, 20:25, 15:25, 15:11).  

"Vemo, kakšno ekipo ima Calcit in kakšni so cilji kluba. Zato sem še toliko bolj zadovoljen z zmago. Redko hvalim posameznike, toda tokat si pohvalo zaslužita učinkovita Jaka Sešek in Gustavo Cavalcanti, slednji je še dan pred tekmo imel vročino," je povedal trener mariborskih odbojkarjev Sebastijan Škorc

Kot je bilo pričakovati, je bila igra izenačena. V uvodnem nizu so si Mariborčani priigrali zmago po odlični predstavi Jake Seška - dosegel je devet točk, tudi zadnjo za 25:23. Drugi niz je mineval v podobni igri, sredi niza je bil rezultat 16:16, gostje so nato prek Jureta Okrogliča in 215 centimetrov visokega Nigerijca Kelvina Nwachukwuja nanizali tri točke zapored, a njihova prednost ni trajala dolgo. Mariborska vrsta je po nekaj odličnih akcijah v polju in ob mreži dosegla pet točk zapovrstjo, povedla s 23:21, pri 24:23 pa je Gustavo Cavalcanti, Portugalec v ekipi gostiteljev, dosegel točko za podvojitev vodstva v nizih.

Tretji niz je prinesel spremembo na igrišču, kajti Kamničani so zaigrali zelo napadalno, povedli z 20:15 in brez težav znižali rezultat v nizih, v četrtem pa zaigrali s še večjo vnemo in izenačili rezultat v nizih. V odločilnem so Mariborčani povedli s 4:1 in 8:4, točke sta dosegala predvsem Sešek in Cavalcanti, Kamničani so se sicer približali na točko (9:8), zasuk pa jim ni uspel. 

"Imeli smo svoje priložnosti, a smo jih zapravili. Kljub porazu sem zadovoljen z napredkom v igri naše ekipe in verjamem, da bo v nadaljevanju sezone še boljša," je dejal trener Calcita Gašper Ribič

Izbruh veselja po težko priigrani zmagi. 
Andrej Petelinsek

Drugi rezultati: Alpacem Kanal - ACH Volley 0:3 (22:25, 23:25, 22:25), Fužinar Sij Metal - Panvita Pomgrad 3:2 (17:25, 18:25, 27:25, 25:19, 15:10), Merkur Triglav - Krka, sinoči; vrstni red: ACH 12 točk, Merkur Triglav 6, Alpacem Kanal in i-Vent Maribor po 5, Krka 3, Fužinar Sij Metal in Calcit po 2, Panvita Pomgrad 1.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta